In maart zijn de laatste wintergroenten te verkrijgen, dus ideaal om nog te genieten van typische wintergroenten zoals pompoen, pastinaak en boschampignons. Heerlijk tijdens die laatste winterprik. Maar ook de lente kondigt zich aan, met de eerste rabarber. Doet ons alvast hopen op een mooie warme zomer!
Wij geven je 12 x heerlijke inspiratie voor maart!

1. Knolseldersoep met gegrilde appel
Hoe je een doordeweekse groente tot iets hoger verheft: maak deze prachtige witte knolseldersoep met gegrilde zoet-zure appeltjes bij. Serveer in glaasjes!

2. Rode bietensalade met veldsla, courgette en rode poo
Een frisse, maar toch nog winterse salade met rode biet, veldsla, courgette en rode poon. Heerlijk als lunch of lichte maaltijd!

3. Garganelli met bospaddenstoelen
Een echte topper, deze garganelli met verrukkelijke boschampignons. Een heerlijk hartverwarmende en vegetarische pasta voor de hopelijk laatste koude dagen.

4. Canneloni met ham en prei
Een lichte variant op de klassieke canneloni is deze met ham en prei. Heerlijk hartverwarmend en snel klaar.

5. Witloof met kaas en hesp
Witloof met kaas en hesp is een echte Vlaamse klassieker. Lekker voor de koude dagen, en makkelijk te bereiden.

6. Pompoen met scampi
Een verrassend Aziatisch gerechtje, deze pompoen met scampi, afgewerkt met heerlijk geurige Thaise basilicum. Licht en snel klaar!

7. Stoofpot van pastinaak en duif
Een hartverwarmend stoofpotje met pastinaak en duif maak je makkelijk zelf. Laat lekker sudderen in de oven.

8. Bloemkoolstoemp met garnalen en bieslook
Bloemkool en garnaaltjes zijn een heerlijke combinatie, ook in deze bloemkoolstoemp. Daarbij komt een lekker friszurig roomsausje en bieslook.

9. Rosbief met rodekoolpuree
Deze stoemp is heel makkelijk, omdat je de aardappelen samen met de rode kool kan koken. Daarbij komt een sappig stukje rosbief. Zondagskost!

10. Kwartels met savooistoemp en cognacsaus
Een edel stukje gevogelte, met daarbij een lekker stevige stoemp met een verfijnd sausje bij, dat is deze kwartel met savooistoemp en cognacsaus. Smakelijk!

11. Rabarbertaart
Rabarbertaart maak je makkelijk zelf en is een heerlijke smakencombinatie van zoet en zuur. Een echte lenteklassieker!

12. Appelcrumble
Een makkelijk en snel dessert is deze heerlijk winterse appelcrumble. Lekker zoet met rozijnen en gedroogde abrikoosjes.
