Een nieuwe maand, nieuwe groenten en fruit! Onze winkelrekken zijn doorheen het jaar rijkelijk gevuld met alle soorten groenten en fruit, ongeacht het seizoen. Toch is seizoensgewijs eten veel voordeliger, duurzamer en gevarieerder. En de groentjes en stukken fruit zijn dan helemaal op hun best. 

In maart zijn de laatste wintergroenten te verkrijgen, dus ideaal om nog te genieten van typische wintergroenten zoals pompoen, pastinaak en boschampignons. Heerlijk tijdens die laatste winterprik. Maar ook de lente kondigt zich aan, met de eerste rabarber. Doet ons alvast hopen op een mooie warme zomer!

Wij geven je 12 x heerlijke inspiratie voor maart!

Seizoensgroenten en fruit voor in maart

1. Knolseldersoep met gegrilde appel

Hoe je een doordeweekse groente tot iets hoger verheft: maak deze prachtige witte knolseldersoep met gegrilde zoet-zure appeltjes bij. Serveer in glaasjes!

Knolseldersoep met gegrilde appel

2. Rode bietensalade met veldsla, courgette en rode poo

Een frisse, maar toch nog winterse salade met rode biet, veldsla, courgette en rode poon. Heerlijk als lunch of lichte maaltijd!

Rode bietensalade met veldsla, courgette en rode poon

3. Garganelli met bospaddenstoelen

Een echte topper, deze garganelli met verrukkelijke boschampignons. Een heerlijk hartverwarmende en vegetarische pasta voor de hopelijk laatste koude dagen.

Lekkere garganelli met bospaddenstoelen

4. Canneloni met ham en prei

Een lichte variant op de klassieke canneloni is deze met ham en prei. Heerlijk hartverwarmend en snel klaar.

Canneloni met ham en prei

5. Witloof met kaas en hesp

Witloof met kaas en hesp is een echte Vlaamse klassieker. Lekker voor de koude dagen, en makkelijk te bereiden.

Een klassieke witloof met kaas en hesp

6. Pompoen met scampi

Een verrassend Aziatisch gerechtje, deze pompoen met scampi, afgewerkt met heerlijk geurige Thaise basilicum. Licht en snel klaar!

Pompoen met scampi

7. Stoofpot van pastinaak en duif

Een hartverwarmend stoofpotje met pastinaak en duif maak je makkelijk zelf. Laat lekker sudderen in de oven.

Stoofpot van pastinaak en duif

8. Bloemkoolstoemp met garnalen en bieslook

Bloemkool en garnaaltjes zijn een heerlijke combinatie, ook in deze bloemkoolstoemp. Daarbij komt een lekker friszurig roomsausje en bieslook.

Bloemkoolstoemp met garnalen en bieslook

9. Rosbief met rodekoolpuree

Deze stoemp is heel makkelijk, omdat je de aardappelen samen met de rode kool kan koken. Daarbij komt een sappig stukje rosbief. Zondagskost!

Rosbief met rodekoolpuree

10. Kwartels met savooistoemp en cognacsaus

Een edel stukje gevogelte, met daarbij een lekker stevige stoemp met een verfijnd sausje bij, dat is deze kwartel met savooistoemp en cognacsaus. Smakelijk!

Kwartels met savooistoemp en cognacsaus

11. Rabarbertaart

Rabarbertaart maak je makkelijk zelf en is een heerlijke smakencombinatie van zoet en zuur. Een echte lenteklassieker!

Rabarbertaart

12. Appelcrumble

Een makkelijk en snel dessert is deze heerlijk winterse appelcrumble. Lekker zoet met rozijnen en gedroogde abrikoosjes.

Een heerlijk zoete appelcrumble