De tijd dat elke feestmaaltijd een bord soep als warm voorgerecht geserveerd werd, is definitief voorbij. Veel origineler en eleganter, is om aperitiefsoepjes als een hapje in een mooi glaasje of een verrine te serveren. Zelfs de beste restaurants doen het!

Of heb je een restje soep van de dag ervoor? Pimp je soep met enkele lekkere garnituren en serveer als hapje in een glaasje! Nog feestelijker als je de glaasjes met hun garnituur voor je gasten klaarzet, en de soep dan uitschenkt uit een theepot.

1. Preisoepje met gedroogde ham


Preisoepje met gedroogde ham

Lekker eenvoudig, en toch zo feestelijk, deze mooie preisoepjes met gedroogde ham.

2. Waterkerssoep met gerookte heilbot


Waterkerssoep met gerookte heilbot

Verras je gasten met een heerlijk verfijnd soepje in een verrine: waterkerssoep met gerookte heilbot. Niet zo moeilijk, snel klaar en een prachtig hapje!

3. Glaasje met bloemkoolcrème en spekblokjes


Glaasje met bloemkoolcrème en spekblokjes

Wederom een mooi glaasje met een heerlijk romige bloemkoolcrème met krokante spekblokjes.

 

15gram kerstspecial

4. Cappuccino van aardpeer en geitenkaasmousse


Cappuccino van aardpeer en geitenkaasmousse

Een prachtig feestelijk soepje, dat doet denken aan een cappuccino: aardpeersoep met daarboven een laagje geitenkaasmousse. Vegetarisch en overheerlijk!


5. Knolseldersoep met gegrilde appel


Knolseldersoep met gegrilde appel

Knolselder mag dan misschien een doordeweekse groente zijn, in dit soepje is hij de ster, in combinatie met lekker zoete gegrilde appel.

6. Aardappelvelouté met rucola


Aardappelenvelouté met rucola

Geef een eenvoudige aardappelsoep extra cachet dankzij een lekker intens afsmakende rucolapesto en room.

Op zoek naar nog meer hapjes-inspiratie?



Ontdek hier ons volledige feestmenu overzicht


Save