Witloofroomsoep

25 MIN
4 personen
Witloofroomsoep

Ons Belgische winterse witte goud kom prachtig tot zijn recht in deze heerlijk zachte romige witloofsoep. Werk af met sprietjes bieslook.

Ingrediënten

  • 850 g witloof, in grote stukken
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 200 ml room
  • 1½ l kippenbouillon
  • 25 g boter
  • 4 sprietjes bieslook, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Smelt de boter in een pot en stoof hierin de ui samen met het witloof.
  2. Blus de groenten met de kippenbouillon en kruid met peper en zout. Laat afgedekt 10 minuten zacht koken. Mix nadien tot soep.
  3. Schenk de room bij de soep en roer om. Werk af met de bieslook en laat even doorwarmen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 279.36 kcal
Koolhydraten 6.63 g
waarvan suikers 3.19 g
Vet 25.57 g
waarvan verzadigd 14.55 g
Proteïnen 6.21 g
Vezels 3.74 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin