Witloofsoep

40 MIN
4 personen
Witloofsoep

Witloof is een heerlijke seizoensgroente die je eindeloos kan gebruiken. Maak er eens een soepje van: makkelijk en hartverwarmend.

Ingrediënten

  • 500 g witloof, in julienne
  • 100 g aardappelen, geschild en in stukken
  • 100 g preiwitten, in stukken
  • 100 g witte selder, in stukken
  • 2 uien, in partjes
  • 30 g bloem
  • 1 l kippenbouillon
  • 40 g boter
  • 1 bosje peterselie
  • 4 takjes tijm
  • 1 laurierblaadje
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Stoof de helft van het witloof met de aardappelen, de preiwitten, de selder en de uien aan in de boter. Roerbak 5 minuten en bestrooi dan met de bloem. Roer goed om.
  2. Schenk de kippenbouillon al roerend bij de groenten. Knoop de tijm, de peterselie en het laurierblaadje tot een kruidentuiltje en hang dit mee in de pot. Breng de soep aan de kook en laat 20 minuten zacht sudderen.
  3. Verwijder het kruidentuiltje en pureer de soep met een staafmixer. Kruid bij met peper en zout.
  4. Voeg het overige witloof toe en laat nog enkele minuten doorwarmen. Verdeel de soep over de borden en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 204.02 kcal
Koolhydraten 19.98 g
waarvan suikers 4.37 g
Vet 10.46 g
waarvan verzadigd 6.26 g
Proteïnen 6.78 g
Vezels 6.3 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin