Knolseldersoep met appel

40 MIN
4 personen
Knolseldersoep met appel

Hoe je een doordeweekse groente tot iets hoger verheft: maak deze prachtige witte knolseldersoep met gebakken appeltjes en een scheutje hazelnootolie. Lekkere smakencombinatie die perfect past bij herfstige dagen.

Ingrediënten

  • 2 aardappelen
  • 1 knolselder
  • 1 prei
  • 2 appels
  • 1 kruidentuiltje
  • 1½ l kippenbouillon
  • 2 el boter
  • 2 el hazelnootolie
  • 2 el bloem
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de knolselder en snij in grove stukken. Snij het wit van de prei in ringen. Schil en snij de aardappelen in blokjes.
  2. Smelt boter in een kookpot en voeg de groenten toe. Stoof 5 min. en bestrooi dan met de bloem.
  3. Giet de kippenbouillon erbij en voeg het kruidentuiltje toe. Breng de soep aan de kook en laat 20 min. pruttelen.
  4. Verwijder het kruidentuiltje. Mix de soep met een staafmixer en kruid af met peper en zout. Laat de soep nog 5 min. doorkoken.
  5. Schil de appels en snij ze in plakjes. Smelt boter in een pan en bak de appels.
  6. Serveer de soep met de gebakken appeltjes en een scheutje hazelnootolie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 360.22 kcal
Koolhydraten 37.05 g
waarvan suikers 14.52 g
Vet 17.34 g
waarvan verzadigd 6.59 g
Proteïnen 9.22 g
Vezels 5.64 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin