Veel gerechten in de Aziatische keuken worden gemaakt in de wok. Eerst maak je alle ingrediënten klaar (wassen, snijden, marineren...), verwarm je wok voor op hoog vuur, voeg plantaardige olie toe, en kort maar krachtig roerbakken maar! Zo is de wok het ideale keukengerei voor wil snel wil koken voor 2 personen. Als je voor meer personen kookt, roerbak je alles best in 2 keer, want doe je wok niet te vol. Hierbij 5 Aziatische toppers uit de 15gram Foodbox.
1. Aziatische tonijnburgers met noedels
Probeer deze originele, frisse, pittige tonijnburgers met noedels bij eens. Gemakkelijk, overheerlijk en verrassend!
2. Kleverige veggie wokschotel met cashewnoten
In de Aziatische keuken gaan ze altijd op zoek naar een perfecte balans tussen zoet, zout, zuur en pittig. Deze vegetarische wokschotel is daar het ideale voorbeeld van. Lekker veel groentjes, knapperige cashewnoten en rijst met een kleverig sausje dat alles samenbrengt. Wok & roll!
3. Laab
Laab of larb is een heerlijk gerecht uit Laos en het wordt ook vaak gegeten in buurland Thailand. Het is een salade met knapperig gebakken kippengehakt, lekker veel groentjes, kruiden en uiteraard een lekker afsmakende dressing. Snel en licht, we kunnen nog iets leren van de Laotianen!
4. Kip lo mein
Lo mein is een gerecht uit de Chinese keuken en wilt zoveel zeggen als 'gewokte noedels'. Een heerlijk roerbakgerecht met mals kippendijenvlees, lekker veel groentjes en een overheerlijk sausje op basis van hoisin. De Chinese keuken op zijn best!
5. Kip in zoetzure saus
Kip in zoetzure saus kennen we natuurlijk allemaal van de afhaalchinees. Wat niet veel mensen weten, is dat je deze favoriet ook heel snel zelf kan klaarmaken, en minstens even lekker!