Bibimbap met rijst en een spiegelei

30 MIN
2 personen
Bibimbap met rijst en een spiegelei

Bibimbap is een populair gerecht uit de voor ons nog relatief onbekende Koreaanse keuken. Het woord betekent letterlijk gemixte rijst met groenten. Een verrassend vegetarisch gerecht, waar je je tafelgenoten mee zal verrassen!

Ingrediënten

  • 150 g jasmijnrijst
  • 250 g champignons
  • 2 wortelen
  • 200 g spinazie
  • 2 lente-uitjes
  • 2 bio-eieren
  • 2 el sojasaus
  • 1 el sesamzaad
  • 4 el arachideolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  2. Borstel de champignons schoon en snij in plakjes. Schil de wortelen en snij ze in balkjes. Hak de spinazie grof. Snij de lente-ui in ringetjes.
  3. Doe 1/4de van de arachideolie in een grote antikleefpan (of wok) en bak de champignons goudbruin in 2-3 minuten. Kruid met peper en zout en schep uit de pan op een bord. Bedek met aluminiumfolie om warm te houden.
  4. Doe opnieuw 1/4de van de arachideolie in de pan en roerbak de wortelen voor 4-6 minuten. Schep mee op het bord met de champignons. (Tip: hou de groenten gescheiden voor een authentieke bibimbap).
  5. Doe 1/4de van de arachideolie in de pan en stoof de spinazie aan tot deze geslonken is. Schep ook op het bord.
  6. Doe de rest van de arachideolie in de pan en bak per persoon een spiegelei. Kruid met peper en zout.
  7. Meng de sojasaus door de rijst en schep in serveerkommetjes. Schik hierover de groenten en het spiegelei. Overstrooi met de lente-ui en sesamzaadjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 739.03 kcal
Koolhydraten 70.13 g
waarvan suikers 10.27 g
Vet 39.97 g
waarvan verzadigd 6.81 g
Proteïnen 21.76 g
Vezels 10.78 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin