Kleverige kip met rijst en spinazie

30 MIN
2 personen

De kip is heerlijk kleverig, krokant en licht pikant, een topcombinatie. Met de rijst en spinazie erbij heb je een heerlijke maaltijd bomvol Oosterse smaken.

Ingrediënten

  • 150 g spinazie
  • 20 g gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode chilipeper
  • 1 lente-uitje
  • 150 g jasmijnrijst
  • 2 kipfilet
  • 1 kl Chinees vijfkruidenpoeder
  • 2 el ketchup
  • 2 el sojasaus
  • 2 el honing
  • 1 el sesamzaad
  • 2 el arachideolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Was de spinazie en laat goed uitlekken. Schil de gember en rasp fijn. Pers de teentjes knoflook. Haal de zaadjes uit de chilipeper en snij fijn. Snij de lente-ui in ringetjes.
  2. Kook de rijst: breng per persoon 110 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  3. Snij de kipfilets in fijne reepjes, doe in een kom en meng met het vijfkruidenpoeder. Kruid ook met peper en zout.
  4. Doe de helft van de olie in een grote pan en bak de kip 2-3 minuten, totdat ze begint te kleuren. Voeg de knoflook toe. Verlaag het vuur, zet een deksel op de pan en laat 5-7 minuten zachtjes garen.
  5. Stoof de spinazie in een antikleefpan in de rest van de olie. Voeg de gekookte rijst toe en meng door elkaar. Kruid met peper en zout.
  6. Doe de gember, chili, ketchup, sojasaus en honing in een kommetje en meng door elkaar. Voeg toe aan de pan met kip. Verhoog het vuur opnieuw, totdat de saus mooi rond de kip 'kleeft'.
  7. Serveer de kip met de rijst met spinazie en strooi er de lente-ui en sesamzaadjes over.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 704.76 kcal
Koolhydraten 88.71 g
waarvan suikers 24.23 g
Vet 21.17 g
waarvan verzadigd 3.41 g
Proteïnen 38.77 g
Vezels 3.49 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin