Kleverige kip met rijst en spinazie

30 MIN
2 personen

Een absolute favoriet van ons team! De kip is heerlijk kleverig, krokant, zacht en licht pikant, een geweldige combinatie. Met de rijst en zachte spinazie erbij heb je een heerlijk gezonde maaltijd bomvol Oosterse smaken. Haal die chopsticks maar boven!

Ingrediënten

  • 20 g gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode chilipeper
  • 2 lente-uitjes
  • 150 g jasmijnrijst
  • 2 kipfilet
  • 1 kl Chinees vijfkruidenpoeder
  • 200 g spinazie
  • 2 el sojasaus
  • 2 sticks honing
  • 1 el sesamzaad
  • 2 el arachideolie
  • 2 el ketchup
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil de gember en rasp fijn. Pers de knoflook. Halveer de rode chilipeper in de lengte, schraap er de zaadjes uit met een koffielepel en snij fijn. Snij de lente-ui in fijne ringentjes.
  2. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  3. Dep de kipfilets droog met keukenpapier, snij in fijne reepjes, doe in een kom en meng met het vijfkruidenpoeder. Kruid ook met peper en zout.
  4. Verhit de helft van de arachideolie in een grote pan en bak de kip 2-3 minuten, totdat ze begint te kleuren. Voeg de knoflook toe. Verlaag het vuur, zet een deksel op de pan en laat 5-7 minuten zachtjes garen.
  5. Verhit de rest van de arachideolie in een antikleefpan en stoof de spinazie. Voeg de gekookte rijst toe en meng door elkaar. Kruid met peper en zout.
  6. Doe de gember, rode chilipeper (gebruik minder als je niet van pikant houdt), ketchup, sojasaus en honing in een kommetje en meng door elkaar. Voeg toe aan de pan met kip. Verhoog het vuur opnieuw, totdat de saus mooi rond de kip 'kleeft'.
  7. Serveer de kip en de rijst met spinazie, strooi er de lente-ui en sesamzaadjes over.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 698.13 kcal
Koolhydraten 78.74 g
waarvan suikers 14.46 g
Vet 21.49 g
waarvan verzadigd 3.46 g
Proteïnen 46.37 g
Vezels 4.11 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin