Kleverige kip met wokgroenten en rijst

30 MIN
2 personen
Kleverige kip met wokgroenten en rijst

Deze kip is heerlijk kleverig, krokant en licht pikant, een topcombinatie. Met de rijst en wokgroentjes erbij heb je een heerlijke maaltijd bomvol Oosterse smaken. Een heerlijk gerecht voor wie houdt van wokken (wie niet?)!

Ingrediënten

  • 20 g gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 lente-uitjes
  • 150 g jasmijnrijst
  • 2 kipfilet
  • 1 kl Chinees vijfkruidenpoeder
  • 400 g wokmix
  • 2 el sojasaus
  • 1 stick honing
  • 2 el arachideolie
  • 2 el ketchup
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil de gember en rasp fijn. Pers de knoflook. Snij de lente-ui in ringetjes.
  2. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  3. Snij de kipfilets in fijne reepjes, doe in een kom en meng met het Chinees vijfkruidenpoeder. Kruid ook met peper en zout.
  4. Verhit de helft van de olie in een wok of grote antikleefpan en voeg de wokmix toe. Roerbak voor 5 minuten op hoog vuur. Kruid met peper en zout. Schep uit de wok en hou warm onder aluminiumfolie.
  5. Doe de rest van de olie in de wok of grote antikleefpan en bak de kip 2-3 minuten, totdat ze begint te kleuren. Voeg de knoflook toe. Roerbak nog 5 minuten.
  6. Doe de gember, ketchup, sojasaus en honing in een kommetje en meng door elkaar. Voeg toe aan de pan met kip. Verhoog het vuur opnieuw, totdat de saus mooi rond de kip 'kleeft'. Roer er nu opnieuw de wokgroenten door, en laat kort doorwarmen.
  7. Serveer de kip met de wokgroenten en de rijst en strooi er de lente-ui over.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 774.13 kcal
Koolhydraten 83.09 g
waarvan suikers 11.05 g
Vet 22.13 g
waarvan verzadigd 4.46 g
Proteïnen 56.2 g
Vezels 8.49 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin