Honing-knoflookkip met rijst en gemarineerde komkommer

30 MIN
2 personen
Honing-knoflookkip met rijst en gemarineerde komkommer

Een gerecht dat zo van bij de afhaalchinees zou kunnen komen, maar dan vers en snel gemaakt in eigen keuken! Sappige-krokante stukjes kip in een 'fingerlicking good' sausje! Daarbij komt frisse gemarineerde komkommer en rijst. Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 2 kipfilet
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el sojasaus
  • 2 sticks honing
  • ½ limoen
  • 150 g jasmijnrijst
  • ¾ komkommer
  • 10 g gember
  • 1 el sesamolie
  • 1 el sesamzaad
  • 1 kl chilivlokken
  • 1½ el arachideolie
  • 1 el wittewijnazijn
  • 1 el maïszetmeel
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de kipfilets in reepjes, doe in een kom en meng met het maïszetmeel. Kruid met peper en zout.
  2. Pers de teentjes knoflook.
  3. Meng de sojasaus, honing en het sap van de limoen in een kommetje. Kruid met peper.
  4. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  5. Doe de arachideolie in een grote pan en bak de kip 2-3 minuten, totdat ze begint te kleuren. Voeg de knoflook toe. Verlaag het vuur en laat 5-7 minuten zachtjes garen. Schep af en toe om.
  6. Halveer de komkommer in de lengte en snij in plakjes van een halve centimeter dik. Rasp de gember. Meng de sesamolie met de wittewijnazijn, de gember, sesamzaadjes, suiker, peper en zout. Meng dit met de komkommer en laat marineren.
  7. Voeg de sojasaus bij de kip en verhoog het vuur. Laat enkele minuten pruttelen tot de saus mooi ingedikt is.
  8. Serveer de rijst met de kip en strooi er de chilivlokken over (gebruik minder of geen als je niet van pittig houdt). Serveer er de gemarineerde komkommer bij.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 757.03 kcal
Koolhydraten 84.89 g
waarvan suikers 16.85 g
Vet 25.92 g
waarvan verzadigd 4.17 g
Proteïnen 44.52 g
Vezels 3.68 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin