Kip met cashewnoten in saladewraps

20 MIN
2 personen
Kip met cashewnoten in saladewraps

Een heerlijk licht en origineel gerecht, deze kip met krokante cashewnoten, een heerlijk sausje op basis van sojasaus, gepresenteerd in knapperige blaadjes sla. Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 4 lente-uitjes
  • 20 g gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 little gems
  • 2 kipfilet
  • 60 g cashewnoten
  • 3 el sojasaus
  • 3 el honing
  • 1 kl plantaardige olie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de lente-uitjes in ringetjes. Schil en rasp de gember. Pers de teentjes knoflook. Breek de blaadjes sla voorzichtig van de kropjes little gem. Was ze en laat uitlekken. Snij de kip in blokjes. Hak de cashewnoten grof.
  2. Meng de sojasaus met de honing in een kommetje.
  3. Kruid de kippenblokjes met peper en zout. Verhit 1 koffielepel plantaardige olie in een pan of wok en bak de kippenblokjes gedurende 3 minuten. Voeg dan de geperste knoflook, de lente-ui en geraspte gember toe. Laat 1 minuut bakken en voeg dan de helft van de soja-honing saus toe. Laat nog 4 minuten bakken en roer er dan de cashewnoten door.
  4. Schep de kip in de slablaadjes en sprenkel er de rest van de saus over.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 483.48 kcal
Koolhydraten 33.59 g
waarvan suikers 25.24 g
Vet 18.22 g
waarvan verzadigd 3.57 g
Proteïnen 44.84 g
Vezels 4.62 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin