Kip met Thaise basilicum

20 MIN
2 personen
Kip met Thaise basilicum

Een typisch gerecht uit de Thaise keuken, deze gewokte kip met Thaise basilicum. Thaise basilicum kan je niet echt vergelijken met onze 'Westerse' soort.

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode chilipeper
  • 100 g peultjes
  • 10 g Thaise basilicum
  • 150 g jasmijnrijst
  • 2 kipfilet
  • 1 el oestersaus
  • 1 el sojasaus
  • 1 el arachideolie
  • 1 kl suiker

BEREIDING

  1. Pel de knoflook. Hak de rode chilipeper grof. Doe samen in een vijzel en stamp tot een grove pasta. Snij de peultjes in reepjes. Pluk de blaadjes Thaise basilicum.
  2. Kook de rijst: breng per persoon 110 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-15 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  3. Snij de kipfilet in kleine blokjes en hak dan nog eens fijn, zodat je grof kippengehakt krijgt.
  4. Verhit de arachideolie in een wok en voeg de knoflook-chilipasta toe. Roerbak op hoog vuur. Als het begint te geuren, voeg je de kip en de peultjes toe. Roerbak tot de kip bijna gaar is, zo'n 4-tal minuten.
  5. Voeg de oestersaus, sojasaus en de suiker toe en roerbak kort. Je moet een mooie saus hebben nu. Als het iets te droog wordt, voeg je een scheutje water toe. Voeg 3/4de van de blaadjes Thaise basilicum toe en roer ze door het gerecht, tot ze geslonken zijn.
  6. Serveer de rijst met de kip en Thaise basilicum. Werk af met de rest van de blaadjes basilicum.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 557.14 kcal
Koolhydraten 71.48 g
waarvan suikers 5.94 g
Vet 9.84 g
waarvan verzadigd 1.73 g
Proteïnen 43.36 g
Vezels 3.13 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin