Snelle curry met kip en pinda

30 MIN
2 personen
Snelle curry met kip en pinda

Deze curry met kip en pinda is snel klaar, laag in calorieën en ook nog eens overheerlijk! Wat wil je nog meer?

Ingrediënten

  • 150 g jasmijnrijst
  • 2 gele paprika's
  • 1 rode chilipeper
  • 10 g koriander
  • 1 teentje knoflook
  • 20 g gember
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 2 kipfilet
  • 2 cups pindakaas
  • 1 potje magere yoghurt
  • 1 el plantaardige olie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  2. Snij de gele paprika in fijne reepjes. Halveer de rode chilipeper(s) en schraap de zaadjes eruit met een koffielepeltje. Snij de helft in fijne halve ringetjes. Pluk de blaadjes koriander. Hak de andere helft van de chilipeper samen met de steeltjes van de koriander fijn en doe in een vijzel. Pers de knoflook. Schil en rasp de gember. Stamp dit met de chilipeper en koriandersteeltjes, tot je een grove pasta hebt. Je kan dit ook in een keukenrobot doen. Dit is de kruidenpasta.
  3. Breng per persoon 100 milliliter water aan de kook en los er de aangegeven hoeveelheid kippenbouillon in op.
  4. Dep de kipfilets droog met keukenpapier en snij in blokjes. Verhit de plantaardige olie in een wok of grote pan en roerbak de blokjes kipfilet en de gele paprika voor 2 minuten. Voeg dan de kruidenpasta toe. Roerbak 1 minuut en voeg de pindakaas, kippenbouillon en de yoghurt toe. Laat de saus zachtjes pruttelen gedurende 10 minuten tot de saus indikt, roer regelmatig. Kruid met peper en zout.
  5. Serveer de curry over de rijst. Werk af met blaadjes koriander en de rest van de chilipeper.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 676.98 kcal
Koolhydraten 77.34 g
waarvan suikers 12.95 g
Vet 17.36 g
waarvan verzadigd 3.09 g
Proteïnen 48.58 g
Vezels 7.55 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin