Kip 'bruschetta' met courgettespaghetti

35 MIN
2 personen
Kip 'bruschetta' met courgettespaghetti

Hou je van bruschetta? Italiaanse lookbroodjes met een heerlijke tomatenmix op? Wel, dan ga je werkelijk genieten van dit zalige gerecht met kip met mozzarella en tomatentopping. Daarbij komt courgettespaghetti om er een volwaardige en toch koolhydraatarme maaltijd van te maken. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 1 kl Italiaanse kruiden
  • 2 kipfilet
  • 2 courgettes
  • 1 sjalot
  • 250 g kerstomaten
  • 1 bol mozzarella
  • 10 g basilicum
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 2 el balsamico
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Pers de knoflook. Doe de helft van de olijfolie, de helft van de balsamico, de knoflook, Italiaanse kruiden en peper en zout in een kommetje en meng. Bestrijk de kipfilets met deze mengeling en leg in een ovenschaal. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Draai de kipfilets halverwege om.
  2. Maak met een spiraalsnijder lange slierten van de courgette. Heb je die niet in huis? Trek dan met een dunschiller lange linten van de courgette en snij ze in reepjes. Doe de slierten in een ovenschaal, besprenkel met de rest van de olijfolie en kruid met peper en zout. Dek af met aluminiumfolie en zet 15 minuten mee in de oven.
  3. Snij de sjalot fijn. Snij de kerstomaten in kwartjes. Doe de kerstomaten, sjalot, extra vierge olijfolie en de rest van de balsamico in een kom en meng. Kruid met peper en zout. Hou even apart. Dit is de bruschetta mix.
  4. Snij de mozzarella in plakjes. Snij de basilicum fijn.
  5. Beleg de kipfilets met plakjes mozzarella en schep er de bruscetta mix bij. Zet nog 5 minuten in de oven. Controleer of de kipfilets gaar zijn.
  6. Serveer de kip bruschetta met de courgettespaghetti en strooi er de basilicum over.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 644.76 kcal
Koolhydraten 25.82 g
waarvan suikers 20.27 g
Vet 35.53 g
waarvan verzadigd 11.08 g
Proteïnen 53.59 g
Vezels 5.56 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin