Kip Milanese met tomatensaus en courgettespaghetti

30 MIN
2 personen
Kip Milanese met tomatensaus en courgettespaghetti

Zin in een Italiaanse klassieker, maar wil je het ook lekker licht houden? Wat dacht je van Kip Milanese? We paneren 'm met amandelpoeder in plaats van paneermeel en daarbij komt ook nog courgettespaghetti in plaats van de klassieke pasta. Slim en lekker, moet je proberen!

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 50 g rucola
  • 2 kipfilet
  • 1 bio-ei
  • 60 g amandelpoeder
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 1 blik tomatenblokjes
  • ½ citroen
  • 3 el olijfolie
  • 1 el bloem
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak met een spiraalsnijder lange slierten van de courgette. Heb je die niet in huis? Trek dan met een dunschiller lange linten van de courgette en snij ze in reepjes. Doe de slierten in een ovenschaal, besprenkel met 1/3 van de olijfolie en kruid met peper en zout. Dek af met aluminiumfolie en zet 15 minuten in de oven.
  2. Was de rucola en laat uitlekken.
  3. Dep de kipfilets droog met keukenpapier. Leg een stuk plastiekfolie of bakpapier onder en boven de kipfilets en sla ze plat met een deegrol of ander zwaar voorwerp (bijv. een kookpot) tot 0,5 cm dikte. Doe de bloem, het (de) ei(eren) en het amandelpoeder in aparte kommetjes. Klop het ei los. Dep de kipfilets droog met keukenpapier, kruid met peper en zout en dip ze dan eerst in de bloem, dan het losgeklopte ei en tenslotte het amandelpoeder.
  4. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Verhit 1/3 van de olijfolie in een pot en voeg de ui en knoflook toe. Stoof voor 5 minuten op matig vuur. Voeg de Italiaanse kruiden en de tomatenblokjes toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Kruid met peper en zout. Snij de citroen in partjes.
  5. Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan. Bak hierin de kip op een zacht vuur 3-4 minuten per kant, totdat het korstje mooi goudbruin kleurt. Controleer of de kip mooi doorbakken is.
  6. Serveer de kip Milanese met de courgettespaghetti, de tomatensaus, rucola en een citroenpartje.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 761.26 kcal
Koolhydraten 40.45 g
waarvan suikers 22.36 g
Vet 42.67 g
waarvan verzadigd 5.47 g
Proteïnen 54.34 g
Vezels 11.91 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin