Kip saltimbocca met tomaat-mozzarella salade

25 MIN
2 personen
Kip saltimbocca met tomaat-mozzarella salade

Heerlijke zomerkost, waarbij we 2 Italiaanse klassiekers samenbrengen in een origineel koolhydraatarm gerecht: we maken kip saltimbocca met daarbij een frisse tomaat-mozzarella salade. Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 2 kipfilet
  • 4 plakjes gerookt spek
  • 50 g rucola
  • 20 g pijnboompitten
  • 250 g kerstomaten
  • 1 bol mozzarella
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl balsamico
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Dep de kipfilets droog met keukenpapier en snij overlangs in 2, zodat je 2 dunne plakken hebt. Kruid met peper en zout. Wikkel rond elke filet een plakje spek. Leg de kip op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven, totdat het spek mooi krokant is en de kip gaar. Draai de kipfilets halverwege om.
  3. Was de rucola en laat uitlekken.
  4. Rooster de pijnboompitten in een antikleefpan zonder vetstof tot ze lichtjes beginnen te kleuren. Schep uit de pan en hou apart.
  5. Snij ondertussen de kerstomaten in kwartjes. Snij de mozzarella in blokjes. Meng de kerstomaten met de rucola en mozzarellablokjes.
  6. Meng de extra vierge olijfolie met de balsamico, peper en zout. Dit is de dressing.
  7. Controleer of de kipfilets gaar zijn. Meng de dressing door de salade. Serveer de kip saltimbocca met de tomaat-mozzarella salade en de geroosterde pijnboompitten.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 653.26 kcal
Koolhydraten 6.14 g
waarvan suikers 2.38 g
Vet 40.03 g
waarvan verzadigd 24.04 g
Proteïnen 56.46 g
Vezels 2.12 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin