Toscaanse kip met courgettefrietjes

30 MIN
2 personen
Toscaanse kip met courgettefrietjes

Toscaanse kip is een heerlijk gerecht waarbij kipfilets gegaard worden in een romig sausje met tomaat, spinazie en kaas. Ben je al aan het watertanden? Daarbij serveren we originele courgettefrietjes. Weer een koolhydraatarm toppertje!

Ingrediënten

  • 2 kipfilet
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g spinazie
  • 2 tomaten
  • 1½ courgette
  • 40 g geraspte harde kaas
  • 1 brikje lichte room
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Dep de kipfilets droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Verhit de helft van de olijfolie in een pan en voeg de kipfilets toe. Bak ze 4 minuten aan elke kant.
  3. Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Hak de spinazie grof. Snij de tomaten in fijne blokjes.
  4. Bedek een bakplaat met bakpapier. Was en snij de courgette in frietjes. Leg de courgettefrietjes op het bakpapier en besprenkel met de rest van de olijfolie. Hussel door elkaar en verspreid over het bakpapier. Strooi de helft van de geraspte harde kaas over de courgette. Zet 8 minuten in de voorverwarmde oven. Zet daarna de courgettefrietjes nog 4 minuten onder de grill van de oven. Schep halfweg om.
  5. Schep de kipfilets uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie. Voeg de ui en knoflook toe aan de pan en stoof 3 minuten.
  6. Voeg de tomatenblokjes en spinazie toe aan de pan. Roerbak 2 minuten. Schenk er dan de lichte room en per persoon 50 milliliter water bij. Roer goed om en laat de saus wat indikken. Roer er de rest van de geraspte harde kaas door. Kruid met peper en zout. Leg de kipfilets terug in de saus en laat nog 2 à 3 minuten doorwarmen op een zacht vuur.
  7. Serveer de Toscaanse kip met de courgettefrietjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 614.53 kcal
Koolhydraten 23.29 g
waarvan suikers 20.17 g
Vet 34.64 g
waarvan verzadigd 13.76 g
Proteïnen 50.49 g
Vezels 6.91 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin