Kalfsblanket met balletjes en aardappelen

35 MIN
2 personen
Kalfsblanket met balletjes en aardappelen

Maak jij (of je grootmoeder?) wel eens kalfsblanket klaar? Overheerlijk maar je moet er best wat geduld voor hebben. Wij bedachten een snelle versie met kalfsgehaktballetjes. Klaar in een wip en het smaakt heerlijk (nostalgisch). Veel succes en laat het smaken!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 ui
  • 1 stengel selder
  • 250 g champignons
  • 2 wortelen
  • ½ groentebouillonblokje
  • 300 g kalfsgehakt
  • 10 g krulpeterselie
  • 2 el boter
  • 2 el bloem
  • 250 ml melk
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  2. Snij de ui fijn. Snij de selder fijn. Borstel de champignons schoon en snij in kwartjes. Schil de wortelen en snij ze overlangs in 4 en dan in fijne blokjes. Breng per persoon 125 milliliter water aan de kook en los er de aangegeven hoeveelheid groentebouillon in op, roer er dan de melk door. Kruid het kalfsgehakt met peper en zout en rol er met vochtige handen balletjes van, ongeveer 5 balletjes per persoon.
  3. Smelt de helft van de boter in een grote antikleefpan en bak de balletjes rondom gedurende 5 minuten. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  4. Voeg de ui, wortel, selder en champignons toe aan de pan. Roerbak ze gedurende 5 minuten. Voeg de rest van de boter toe, laat smelten en roer goed om. Bestrooi de groenten met de bloem, laat kort bakken en voeg dan 1/3 van de groentebouillon toe. Roer goed om tot je een egale saus hebt die begint te dikken. Voeg opnieuw 1/3 van de groentebouillon toe en roer tot een egale saus. Voeg de rest van de groentebouillon toe en laat indikken. Kruid met peper en zout. Voeg de gehaktballetjes terug toe aan de pan en laat nog 5 minuten pruttelen op een zacht vuur.
  5. Hak ondertussen de peterselie fijn. Serveer de kalfsblanket met de gekookte aardappelen en werk af met fijngehakte peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 707.07 kcal
Koolhydraten 60.66 g
waarvan suikers 15.59 g
Vet 29.5 g
waarvan verzadigd 17.4 g
Proteïnen 43.67 g
Vezels 14.19 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin