Blanket met kip en witloof

25 MIN
2 personen
Blanket met kip en witloof

Blanket of blanquette ken je voornamelijk van de klassieker met kalfsvlees. Maar het is eigenlijk ook overheerlijk met sappige kippenblokjes. En we vonden nog een leuke extra om erbij te doen: gestoofd witloof. Een originele en snelle versie van een echte klassieker, benieuwd wat jullie ervan vinden!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 ui
  • 1 stengel selder
  • 250 g champignons
  • 2 stronkjes witloof
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 2 kipfilet
  • 10 g krulpeterselie
  • 2 el boter
  • 2 el bloem
  • 250 ml melk
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  2. Snij de ui fijn. Snij de selder in fijne blokjes. Borstel de champignons schoon en snij in kwartjes. Snij de stronkjes witloof in reepjes. Breng per persoon 125 milliliter water aan de kook en los er de aangegeven hoeveelheid kippenbouillon in op en roer er de melk door. Dep de kipfilets droog met keukenpapier en snij in blokjes.
  3. Smelt de helft van de boter in een grote antikleefpan en roerbak de kippenblokjes en het witloof samen gedurende 5 minuten. Schep uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
  4. Voeg de ui, selder en champignons toe aan de pan. Roerbak ze gedurende 5 minuten. Voeg de rest van de boter toe, laat smelten en roer goed om. Bestrooi de groenten met de bloem, laat kort bakken en voeg dan 1/3 van de kippenbouillon toe. Roer goed om tot je een egale saus hebt die begint te dikken. Voeg opnieuw 1/3 van de kippenbouillon toe en roer tot een egale saus. Voeg de rest van de kippenbouillon toe en laat indikken. Kruid met peper en zout. Voeg de kippenblokjes en het witloof terug toe aan de pan en laat nog 5 minuten pruttelen op een zacht vuur.
  5. Hak ondertussen de krulpeterselie fijn. Serveer de blanket met kip en witloof met de aardappelen en werk af met fijngehakte peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 623.52 kcal
Koolhydraten 57.28 g
waarvan suikers 10.69 g
Vet 18.98 g
waarvan verzadigd 11.25 g
Proteïnen 50.52 g
Vezels 12.94 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin