Varkenslapjes met koolsla en ovenfrietjes

35 MIN
2 personen
Varkenslapjes met koolsla en ovenfrietjes

Een mooi bordje vol, deze varkenslapjes met ovenfrietjes en koolsla. Een erg originele koolsla trouwens, met een verrassend extra ingrediënt: peer! Een heerlijk bordje vol waar je jong en oud blij mee zal maken. Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 potje magere yoghurt
  • 2 wortelen
  • 1 stengel selder
  • 1 peer
  • 2 lente-uitjes
  • 100 g wittekool
  • 2 varkenslapje
  • 2 kl gedroogde oregano
  • 2 el olijfolie
  • 2 el arachideolie
  • 2 el mayonaise
  • 1 kl suiker
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Was de aardappelen en snij ze in frietjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hierop de frietjes. Besprenkel met de arachideolie, peper en zout. Plaats de aardappelen 25-30 minuten in de oven of tot ze goudbruin kleuren. Schep halverwege om.
  2. Meng de yoghurt, mayonaise, suiker en een snuf zout en peper in een kommetje.
  3. Schil de wortelen en rasp ze fijn. Snij ook de selder heel fijn. Schil de peer en rasp fijn tot aan het klokhuis. Snij de lente-ui in ringetjes. Meng de wortelen, de wittekool, de selder, de peer en de helft van de lente-uitjes met de yoghurtdressing.
  4. Bestrijk het vlees met de helft van de olijfolie en bestrooi met de oregano. Kruid beide kanten goed met peper en zout.
  5. Verwarm een grote pan op een hoog vuur met de rest van de olijfolie. Bak de varkenslapjes 3 minuten aan elke kant goudbruin. Schep uit de pan en laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  6. Verdeel de varkenslapjes over de borden en leg er de ovenfrietjes en de koolsla bij. Werk af met de rest van de lente-ui.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 861.44 kcal
Koolhydraten 61.12 g
waarvan suikers 21.23 g
Vet 48.07 g
waarvan verzadigd 8.2 g
Proteïnen 41.08 g
Vezels 13.95 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin