Indische curry met bloemkool

40 MIN
4 personen
Indische curry met bloemkool

Een vegetarische Indische curry met bloemkool, met tal van kruiden en groenten. Lekker met rijst.

Ingrediënten

  • 250 g rijst
  • 1 bloemkool, in roosjes
  • 2 rode paprika's, in reepjes
  • 250 g kikkererwten, uitgelekt
  • 400 g tomatenblokjes
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 rode peper, ontpit en fijngehakt
  • 30 g gember, in julienne
  • ½ limoen, geperst
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el milde currypasta
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 el arachideolie
  • 1 snufje kurkuma
  • 1 snufje cayennepeper
  • 1 snufje komijnpoeder
  • 1 kl garam masala
  • 1 bosje koriander, afgeritst
  • 4 limoenblaadjes
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verhit de arachideolie in de wok op een hoog vuur. Voeg de bloemkoolroosjes toe en bak ze kort aan. Voeg dan de paprikareepjes toe en laat even bakken. Zet het vuur wat lager.
  2. Voeg de uiringen en de gemeberjulienne toe. Roerbak een minuutje en meng er dan de knoflook door. Strooi er de fijngehakte chilipeper bij en roerbak nog 2 minuten.
  3. Kruid de groenten met de komijn, de kurkuma, de cayennepeper en de garam masala. Laat de specerijen even meebakken en schep er daarna de currypasta, de tomatenblokjes met de tomatenpuree bij. Roer goed om en laat een minuutje sudderen.
  4. Schenk de kokosmelk en het limoensap bij de wok en roer de aanbaksels los. Voeg eventueel ook een scheutje water toe.
  5. Voeg de kikkererwten bij de wok. Zet het vuur zacht en laat nog 15 minuten sudderen. Kruid bij met wat peper en zout.
  6. Kook ondertussen de rijst gaar met de limoenblaadjes zoals aangegeven op de verpakking.
  7. Verdeel de groentencurry met de rijst over de borden. Werk af met de korianderblaadjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 573.92 kcal
Koolhydraten 79.12 g
waarvan suikers 13.01 g
Vet 18.13 g
waarvan verzadigd 10.29 g
Proteïnen 17.11 g
Vezels 13.58 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin