Dahl met boerenkool

45 MIN
4 personen
Dahl met boerenkool

Dahl is een traditioneel Indiaas gerecht op basis van linzen. De combinatie met boerenkool is lekker winters, gezond en makkelijk klaar te maken.

Ingrediënten

  • 4 blaadjes boerenkool, in dunne reepjes
  • 250 g rode linzen
  • 1 ui, in fijne ringen
  • 4 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 2 cm gember, geraspt
  • 2 el tomatenpuree
  • 250 ml kokosmelk
  • 2 el koolzaadolie
  • 1 el kurkuma
  • 1 kl komijn
  • 1 kl mosterdzaad
  • 2 snufjes chilipoeder

BEREIDING

  1. Spoel de linzen en laat ze uitlekken. Schep ze dan in een pan en schenk er water bij tot ze net onderstaan. Doe er de kurkuma bij en laat 10-15 minuten zacht koken.
  2. Stoof de ui glazig in de koolzaadolie. Bestrooi met de komijn en laat even meebakken. Voeg dan de knoflook en de gember toe en bak even mee.
  3. Meng de tomatenpuree met het mosterdzaad, de chilipoeder, 3 eetlepels water en de boerenkool en schep dit mee in de pan. Stoof een kwartiertje op een laag vuur en roer geregeld om. Schenk er dan de kokosmelk bij en laat nog 5 minuten pruttelen.
  4. Schep de linzen door het mengsel en roer goed om. Laat nog even doorwarmen en verdeel dan de dahl met boerenkool over de borden.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 341.33 kcal
Koolhydraten 21.94 g
waarvan suikers 3.26 g
Vet 22.65 g
waarvan verzadigd 12.76 g
Proteïnen 10.9 g
Vezels 6.03 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin