Risotto van orzo met gekarameliseerde ui en prei

45 MIN
4 personen
Risotto van orzo met gekarameliseerde ui en prei

Een origineel vegetarisch receptje is deze risotto van orzo met gekarameliseerde ui en prei. Hartverwarmend voor in de winter, en het is makkelijk te bereiden.

Ingrediënten

  • 400 g Orzo
  • 2 preiwitten, in ringen
  • 2 uien, in ringen
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 1.2 l groentebouillon
  • 2 kl olijfolie
  • 1 el boter
  • 50 g gruyère, geraspte
  • 5 salieblaadjes, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de orzo gaar in de groentebouillon zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Bak de uiringen met de look en de prei aan in de olijfolie met de boter. Roerbak 20-30 minuten op een laag vuur tot ze lichtjes zijn gekarameliseerd.
  3. Giet de orzo af en meng er de kaas en het grootste deel van de groenten door. Kruid bij met peper en zout.
  4. Verdeel de orzo over de borden en werk af met de overige groenten en de salie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 282.8 kcal
Koolhydraten 27.35 g
waarvan suikers 8.72 g
Vet 13.29 g
waarvan verzadigd 6.52 g
Proteïnen 11.99 g
Vezels 5.35 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin