Jambalaya met merguez

40 MIN
2 personen
Jambalaya met merguez

Een heerlijk Creools geïnspireerd gerecht, ditmaal geserveerd met merguezworstjes! Pittig, kruidig en o zo hartverwarmend. Werk af met een kneepje citroensap. Zalig!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 stengels selder
  • 1 rode paprika
  • ½ rode chilipeper
  • 1 kl komijn
  • 1 kl gerookt paprikapoeder
  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 blik tomatenblokjes
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 300 g merguezworsten
  • 10 g bladpeterselie
  • ½ citroen
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn. Snij de selder in fijne blokjes. Snij de paprika in blokjes. Verwijder de zaadjes van de aangegeven hoeveelheid rode chilipeper met een koffielepel en snij in fijne halve ringetjes.
  2. Verhit de helft van de olijfolie in een stoofpot of grote pan en stoof de ui 3 minuten. Voeg dan de chilipeper (voeg minder toe als je niet van pittig houdt), de paprika en de selder toe. Bak 2 minuten.
  3. Voeg de komijn, het gerookt paprikapoeder en de rijst toe. Schep goed om en laat 1 minuut bakken. Voeg de tomatenblokjes en per persoon 125 milliliter lauw water toe. Verkruimel er de aangegeven hoeveelheid kippenbouillon bij en schep goed om. Kruid met peper en zout en zet een deksel op de pot. Laat 15 minuten garen op een zacht vuur. Roer regelmatig om.
  4. Verhit de rest van de olijfolie in een pan. Bak de merguezworsten 3-4 minuten per kant.
  5. Hak de peterselie fijn. Snij de citroen in partjes. Serveer de jambalaya met de merguezworsten, een citroenpartje en werk af met de fijngehakte peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 920.98 kcal
Koolhydraten 84.88 g
waarvan suikers 11.16 g
Vet 45.27 g
waarvan verzadigd 9.78 g
Proteïnen 39.49 g
Vezels 9.36 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin