Hoisin balletjes met groene rijst

15 MIN
2 personen
Hoisin balletjes met groene rijst

Hoisinsaus is een Chinese saus op basis van sojabonen, rijstazijn, knoflook, rode pepers, suiker en zout. Kortom, alle smaken van ons palet komen eraan te pas! Het past goed bij vleesgerechten, zoals deze sappige gehaktballetjes met daarbij een groene rijst op smaak gebracht met spinazie en lente-ui.

Ingrediënten

  • 150 g jasmijnrijst
  • 300 g gehaktballetjes
  • 4 el hoisin saus
  • 200 g spinazie
  • 2 lente-uitjes
  • 1 el sesamzaad
  • 1 el arachideolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, kookpot met deksel en een pan klaar.
  2. Kook de rijst: giet per persoon 150 milliliter heet water in de kookpot en breng terug aan de kook. Voeg de rijst en een snuf zout toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  3. Verhit de arachideolie in de pan en bak de gehaktballetjes rondom 5 minuten. Voeg dan de hoisinsaus toe aan de pan, rol de balletjes er goed door en laat nog 3 minuten verdergaren op een matig vuur.
  4. Snij ondertussen de spinazie grof. Snij de lente-uitjes in ringen. Roer de groenten door de rijst. Kruid met peper en zout.
  5. Strooi de sesamzaadjes over de balletjes en schep goed om. Serveer de groene rijst met de hoisin gehaktballetjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 728.46 kcal
Koolhydraten 78.21 g
waarvan suikers 1.16 g
Vet 30.52 g
waarvan verzadigd 8.89 g
Proteïnen 34.42 g
Vezels 3.79 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin