Kefta met tomatensalade, rijst en rucola

20 MIN
2 personen
Kefta met tomatensalade, rijst en rucola

Kefta zijn Midden-Oosterse kruidige gehaktballetjes. We maken er een heerlijk geniet-bordje van en combineren de kefta met een frisse tomatensalade, rucola, een munt-yoghurtdressing en rijst. Gemakkelijk om te maken, snel op tafel en lekker licht verteerbaar. Genieten!

Ingrediënten

  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 20 g bladpeterselie
  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 kl komijn
  • ½ limoen
  • 250 g kerstomaten
  • 10 g munt
  • ½ potje magere yoghurt
  • 50 g rucola
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  2. Snij de rode ui fijn. Pers de knoflook. Snij de peterselie fijn. Doe het gehakt in een mengkom en voeg de komijn, de geperste knoflook, de helft van de rode ui en de helft van de peterselie toe. Kruid met peper en zout. Meng goed en vorm er met vochtige handen gehaktballetjes van.
  3. Breng nog een pot water aan de kook. Voeg de gehaktballetjes toe en laat ze 5 minuten pocheren. Schep uit het water met een schuimspaan en laat uitlekken op keukenpapier.
  4. Doe de rest van de rode ui in een kom en pers er het limoensap bij. Snij de kerstomaten in kwartjes en voeg toe bij de rode ui. Voeg de rest van de peterselie toe. Voeg de helft van de extra vierge olijfolie toe, kruid met peper en zout en meng door elkaar.
  5. Snij de munt fijn. Doe de yoghurt in een kommetje en voeg de munt toe. Meng er de rest van de extra vierge olijfolie door en kruid met peper en zout.
  6. Verhit de olijfolie in een pan en bak de gehaktballetjes rondom goudbruin.
  7. Serveer de kefta gehaktballetjes met de tomatensalade, rucola, rijst en yoghurtdressing.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 828.44 kcal
Koolhydraten 78.68 g
waarvan suikers 12.15 g
Vet 41.75 g
waarvan verzadigd 10.52 g
Proteïnen 34.04 g
Vezels 4.46 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin