Veggie shoarma met pindasaus, rijst en gewokte Chinese kool

30 MIN
2 personen
Veggie shoarma met pindasaus, rijst en gewokte Chinese kool

Wij houden van pindasaus. In dit lekkere vegetarische recept komt de saus ook volledig tot zijn recht. Heerlijk in combinatie met de gebakken veggie shoarma, fluffy jasmijnrijst en knapperige Chinese kool.

Ingrediënten

  • 125 ml kokosmelk
  • 2 cups pindakaas
  • ½ limoen
  • 150 g jasmijnrijst
  • ½ Chinese kool
  • 300 g sojareepjes shoarma
  • 1 el arachideolie
  • ½ kl cayennepeper
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Doe de aangegeven hoeveelheid kokosmelk in een steelpannetje en warm op. Voeg de pindakaas en limoensap naar smaak toe en mix kort met een staafmixer. Kruid met zout en cayennepeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt).
  2. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  3. Snij de aangegeven hoeveelheid Chinese kool in fijne reepjes. Verhit de helft van de arachideolie in een wok en voeg de Chinese kool toe. Roerbak 5 minuten. Kruid met peper en zout.
  4. Verhit de rest van de arachideolie in een antikleefpan en roerbak de shoarma sojareepjes 4 minuten. Kruid met peper en zout.
  5. Serveer de veggie shoarma met de pindasaus, de rijst en de gewokte Chinese kool.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 786.12 kcal
Koolhydraten 67.82 g
waarvan suikers 1.43 g
Vet 30.44 g
waarvan verzadigd 14.35 g
Proteïnen 48.32 g
Vezels 6.85 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin