Pilaf met gehakt, rozijnen en spinazie

20 MIN
2 personen
Pilaf met gehakt, rozijnen en spinazie

We presenteren je: het ultieme éénpansgerecht met rijst, gehakt, rozijnen en spinazie. En er zit ook een geheim ingrediënt bij, laat je tafelgasten maar raden wat het is... We verklappen het hier al even: het is ras el hanout. Het geeft deze pilav een verrassende warme en kruidige smaak. Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 g gemengd gehakt
  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 kl ras el hanout
  • 30 g rozijnen
  • 200 g spinazie
  • 30 g pistachenoten
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng per persoon 250 milliliter water aan de kook en los er de kippenbouillon in op. Snij de ui fijn en pers de knoflook.
  2. Verhit de helft van de olijfolie in een grote pan en voeg het gehakt, knoflook en uit toe. Roerbak 5 minuten en voeg dan de rest van de olijfolie, de rijst en ras el hanout toe. Laat kort meebakken, roer goed om en voeg dan de bouillon en de rozijnen toe. Kruid met peper en zout. Laat 10 minuten pruttelen op een matig vuur.
  3. Hak de spinazie grof. Hak de pistachenoten grof.
  4. Roer de spinazie door de pilaf, roer tot de spinazie geslonken is. Serveer en werk af met de grofgehakte pistaches.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 854.61 kcal
Koolhydraten 82.13 g
waarvan suikers 16.54 g
Vet 41.9 g
waarvan verzadigd 10.56 g
Proteïnen 36.64 g
Vezels 6.5 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin