Kip uit de oven met appelmoes en aardappelwedges

45 MIN
2 personen
Kip uit de oven met appelmoes en aardappelwedges

Met dit gerecht ga je scoren bij jong én oud, en het is ook nog eens eenvoudig om klaar te maken. Je maakt de kip en de aardappelen nl. samen in de oven klaar.

Ingrediënten

  • 2 kipfilet
  • 2 kl kipkruiden
  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 3 appels
  • ½ citroen
  • 1 zakje gemengde sla
  • 2 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 1 el suiker
  • 3 el mayonaise
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Dep de kipfilets droog met keukenpapier. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg in het midden de kipfilets. Kruid met peper en zout en strooi er de kipkruiden over. Besprenkel met de helft van de olijfolie. Zet 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Was de aardappelen en snij ze in partjes (wedges).
  4. Haal de bakplaat uit de oven en leg er de aardappelwedges rond. Kruid met peper en zout en besprenkel met de rest van de olijfolie. Zet terug 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Schil de appels en snij ze in blokjes. Pers het sap van de aangegeven hoeveelheid citroen. Verhit de boter in een antikleefpan. Bak de appelblokjes met de suiker tot de stukjes een mooie geelbruine kleur hebben. Voeg dan het citroensap en een scheutje water toe en laat pruttelen op een zacht vuur tot de appel zacht is. Plet fijn met een vork of pureer met een aardappelstamper. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Serveer de gebakken kip met de aardappelwedges, de appelmoes, gemengde sla en de mayonaise.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 905.98 kcal
Koolhydraten 82.8 g
waarvan suikers 44.51 g
Vet 43.18 g
waarvan verzadigd 10.04 g
Proteïnen 41.21 g
Vezels 13.76 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin