Kip uit de oven met appelmoes en aardappelwedges

45 MIN
2 personen
Kip uit de oven met appelmoes en aardappelwedges

Met dit gerecht ga je scoren bij jong én oud, en het is ook nog eens eenvoudig om klaar te maken. Je maakt de kip en de aardappelen nl. samen in de oven klaar.

Ingrediënten

  • 400 g aardappelen
  • 2 appels
  • ½ citroen
  • 2 kipfilet
  • 1 el kipkruiden
  • 1 zakje gemengde sla
  • 3 el mayonaise
  • 2 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 1 el suiker
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Was de aardappelen en snij ze in dikke frieten.
  3. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hierop de kipfilets. Kruid met peper en zout en strooi de kipkruiden erover. Leg hiernaast de aardappelwedges. Besprenkel alles met de olijfolie. Zet 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Schil de appels en snij ze in blokjes. Pers het sap van de citroen. Verhit de boter in een antikleefpan. Bak de appelblokjes met de suiker tot de stukjes een mooie geelbruine kleur hebben. Voeg dan het citroensap en een scheutje water toe en laat koken op een zacht vuur tot de appel zacht is. Druk fijn met een vork of pureer met een aardappelstamper. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Serveer de gebakken kip met de aardappelwedges, de appelmoes, gemengde sla en de mayonaise.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 777.26 kcal
Koolhydraten 58.87 g
waarvan suikers 25.29 g
Vet 43.28 g
waarvan verzadigd 9.99 g
Proteïnen 34.89 g
Vezels 9.82 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin