Daar is de herfst, en daar zijn wij heel blij om! Want wat zijn we fijn van die heerlijke producten die er nu weer zijn: grondwitloof, pompoen in alle vormen en maten, appeltjes, champignons... Tal van die producten worden ook gebruikt voor echte klassiekers in onze Vlaamse/Belgische keuken, en daar mogen we best trots op zijn! Wat ook al moeten we het nu met wat minder zonneschijn doen, de warmte vind je vanaf nu terug op je bord!

We stelden een lekker lijstje samen met Vlaamse klassiekers die het uitstekend doen in de herfst. Heerlijk na een lange wandeling in het bos. 100% comfort food!

1. Witloof in de oven met kaas en hesp Witloof in de oven met hesp en kaas


Onze Vlaamse klassieker bij uitstek: witloof in de oven met kaas en hesp, ook wel hespenrolletjes met witloof genoemd. Maak deze heerlijke ovenschotel klaar met echt grondwitloof, dat maakt het zoveel lekkerder! Puur comfortfood van bij ons.

2. Hete bliksem met kippengehakt
Hete bliksem met kippengehakt


Wie hete bliksem eet, is gewaarschuwd zijn mond niet te verbranden aan deze heerlijke ovenschotel met kruidig kippengehakt, hete appelmoes van seizoensappelsen en aardappelpuree. Goed blazen en genieten is de boodschap!

3. Vol-au-vent Vol-au-vent


De lekkerste vol-au-vent, die maak je nog steeds zelf! En de gehaktballetjes en champignons mogen uiteraard niet ontbreken in deze Belgische klassieker. Voor een extra tintje 'herfst', gebruik eens andere paddenstoelen en vervang de kip door een ander stuk gevogelte zoals bijvoorbeeld parelhoen of Mechelse koekoek. Uiteraard mogen de frietjes ook niet ontbreken!

4. Gratin met gerookte makreel en prei


Gratin met gerookte makreel en prei
Deze ovenschotel doet misschien niet meteen een belletje rinkelen als zijnde een echte 'Vlaamse klassieker'. Maar het is gewoon een laagjesschotel, waarbij we het gehakt vervangen hebben door vis, gerookte makreel. Echt overheerlijk in combinatie met de romige prei en aardappelen. Een heerlijke schaal puur comfort food voor elke visliefhebber.

5. Worst met bloemkool in witte saus


Worst met bloemkool in witte saus en aardappelpuree met kruiden
Een echte Belgische klassieker, worst met bloemkool in witte saus. Om het gerecht wat extra cachet te geven, hebben we frisse kruiden toegevoegd aan de smeuïge aardappelpuree. Een genietersbordje voor jong en oud én deze week te verkrijgen bij de 15gram Foodbox! Ontdek het volledige weekmenu hier.