Herfstige bladerdeegtaart met geitenkaas

35 MIN
2 personen
Herfstige bladerdeegtaart met geitenkaas

Heerlijke herfstige geroosterde groenten op een krokante bladerdeegbodem! We maken er een kruidenolie met tijm en honing bij, zodat de groenten ook lichtjes karamelliseren. De geitenkaas zorgt voor een lekker frisse toets. Vegetarisch genieten in de herfst!

Ingrediënten

  • 1 pastinaak
  • 125 g champignons
  • ½ courgette
  • 1 stronkje witloof
  • 2 takjes tijm
  • 1 stick honing
  • 1 vel bladerdeeg
  • 100 g geitenkaas
  • 2 el olijfolie
  • 1 kl balsamico
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en snij de pastinaak in fijne plakjes. Snij de champignons in plakjes. Snij de courgette in balkjes. Maak de blaadjes los van het/de stronkje(s) witloof.
  2. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Meng de olijfolie met de tijm, balsamico, honing en peper en zout.
  3. Spreid het vel bladerdeeg open op een met bakpapier bedekte bakplaat en prik er rondom gaatjes in met een vork. Schik hierop de plakjes pastinaak, champignon, courgettebalkjes en de de blaadjes witloof. Bedruppel met de kruidenolie en schik er plakjes geitenkaas op. Zet 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Haal uit de oven, snij in porties en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 789.99 kcal
Koolhydraten 63.87 g
waarvan suikers 12.69 g
Vet 50.63 g
waarvan verzadigd 19.47 g
Proteïnen 17.48 g
Vezels 8.19 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin