Ovenschotel met witloof, peer en geitenkaas

30 MIN
2 personen
Ovenschotel met witloof, peer en geitenkaas

Wist je dat witloof en peer heel goed bij mekaar passen? We maken er een originele ovenschotel mee, in combinatie met crunchy walnoten. Afwerken doen we met geitenkaas die zachtjes over het gerecht smelt en kruidige rucola. Weer een lekker koolhydraatarm toppertje!

Ingrediënten

  • 4 stronkjes witloof
  • 2 peren
  • 50 g rucola
  • 30 g walnoten
  • 100 g geitenkaas
  • 2 kl suiker
  • 1½ el boter
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl balsamico
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snij het witloof in de lengte door, smelt de boter in een pan en bak het witloof 5 minuten op een zacht vuur. Strooi er de suiker overheen en laat nog 5 minuten zachtjes bakken.
  3. Schil de peren en snij in lange partjes.
  4. Leg het gebakken witloof in een beboterde ovenschaal. Leg de partjes peer tussen het witloof. Leg er de walnoten bij. Kruid met peper en zout en besprenkel met olijfolie. Zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Haal uit de oven en schik er de rucola en geitenkaas op. Bedruppel met de extra vierge olijfolie en balsamico en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 659.31 kcal
Koolhydraten 43.6 g
waarvan suikers 38.46 g
Vet 45.7 g
waarvan verzadigd 15.77 g
Proteïnen 14.27 g
Vezels 13.71 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin