Gevulde courgette met geitenkaas en appel

30 MIN
2 personen
Gevulde courgette met geitenkaas en appel

Geitenkaas, appel en honing zijn een heerlijke combinatie! Ditmaal brengen we deze heilige drievuldigheid in een courgettebootje, met krokante walnoten erbij. Terwijl de courgettes in de oven staan, maak je een slaatje met honing-mosterddressing. Een verrassend veggie gerecht waar iedereen blij van wordt!

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 1 appel
  • 30 g walnoten
  • 100 g geitenkaas
  • 2 takjes tijm
  • 2 sticks honing
  • 2 little gems
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl mosterd
  • 1 kl wittewijnazijn
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snij de courgettes overlangs in twee en hol ze uit met een lepel. Hak het vruchtvlees in blokjes.
  2. Vet een ovenschaal in met helft van de olijfolie en leg er de courgettehelften in. Zet ze alvast 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Schil de appel en snij in blokjes. Hak de walnoten grof. Breek de geitenkaas in stukjes. Rits de blaadjes van de takjes tijm.
  4. Haal de courgettes uit de oven en vul ze op met de blokjes appel, de blokjes courgette, walnoten en geitenkaas. Kruid met peper en zout, besprenkel met de rest van de olijfolie, strooi er de tijm over en verdeel er de helft van de honing over. Zet 15 minuten in de oven.
  5. Meng de rest van de honing met de mosterd, wittewijnazijn en extra vierge olijfolie. Kruid met peper en zout. Maak de blaadjes los van de little gem.
  6. Haal de gevulde courgettes uit de oven. Schik de blaadjes little gem op borden en druppel er de dressing over. Leg er per persoon 2 courgettehelften bij en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 582.77 kcal
Koolhydraten 36.83 g
waarvan suikers 35.67 g
Vet 40.82 g
waarvan verzadigd 9.61 g
Proteïnen 15.62 g
Vezels 8.12 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin