Het is zo ver, de herfst is in het land. Verrukkelijke gerechten met pompoen, paddenstoelen en witloof kunnen terug op tafel! Deze hoeven trouwens niet altijd vergezeld te zijn van een stukje vlees, vis of gevogelte. Dat kan, maar je kan ook overheerlijke vegetarische schotels maken met herfstgroenten in de hoofdrol! Maak het gezellig thuis en zet één van deze herfstige comfort food toppers op tafel. Genieten, toch? 

Steak met peperroomsaus, witloofsalade en geroosterde aardappelen

Steak met peperroomsaus, witloofsalade en geroosterde aardappelen
Vandaag serveren we nog eens een echte klassieker: steak met versgemaakte peperroomsaus, een frisse witloofsalade en krokant geroosterde aardappelblokjes voor erbij. Laat het smaken! Zin in deze klassieker? Bestel dan dit recept deze week in de 15gram Foodbox! 

Herfstige bladerdeegtaart met geitenkaas

Herfstige bladerdeegtaart met geitenkaas
Heerlijke herfstige geroosterde groenten op een krokante bladerdeegbodem! We maken er een kruidenolie met tijm en honing bij, zodat de groenten ook lichtjes karamelliseren. De geitenkaas zorgt voor een lekker frisse toets. Vegetarisch genieten in de herfst! Bekijk recept

Engelse 'pie' met kip en prei

Engelse 'pie' met kip en prei
We steken het kanaal over voor een typische Britse bereiding: een pie met een krokant dakje van bladerdeeg met kippenragout, prei en romige mosterdsaus. Bekijk recept

Risotto van spelt met girolles

Risotto van spelt met girolles
Risotto hoef je niet per se van rijst te maken, het werkt ook met andere graansoorten! Een heerlijk vegetarisch gerecht, afgewerkt met girolles, smakelijk! Bekijk recept

Pasta carbonara met geroosterde pompoen

Pasta carbonara met geroosterde pompoen
Een heerlijke variatie op pasta carbonara, met blokjes geroosterde pompoen erbij. Een echte herfst-versie van deze pasta! Bekijk recept

Parmezaanpuree met gebakken oesterzwammen en geitenkaas

Parmezaanpuree met gebakken oesterzwammen en geitenkaas
Veggie delight! Deze heerlijke smeuïge aardappelpuree met parmezaan, lekker krokant gebakken oesterzwammen en frisse, zachte geitenkaas om het af te werken. Lekker vegetarisch, het kan! Bekijk recept

Varkenslapje met witloof en dragonmosterdsaus

Varkenslapje met witloof en dragonmosterdsaus
Een echte klassieke maaltijd van bij ons: een lekker stukje vlees, patatjes, groentjes en een lekker sausje. Daar maak je toch alle tafelgenoten blij mee? We gaan vandaag voor een sappig varkenslapje met gebakken witloof, geroosterde aardappelen en een heerlijke dragonmosterdsaus. Grootmoeder zou trots op ons zijn! Bekijk recept

Champignonragout met ovenfrietjes

Champignonragout met ovenfrietjes
Een originele vegetarische variatie op de Belgische klassieker vol-au-vent. We maken een heerlijke champignonragout met extra oesterzwammen erbij en een verrassend kruid: dragon! Een waar feest voor vegetariërs en misschien zelfs ook voor fervente vleeseters. En daar horen uiteraard ook knapperige ovenfrietjes bij. Bekijk recept