1 Oktober: wereld veggie dag. Dat wij bij 15gram verzot zijn op lekkere, snelle en gezonde vegetarische recepten, dat wisten jullie natuurlijk al. En nog beter wordt het wanneer we aan de slag gaan met seizoensgroenten. Geef toe, niets leuker dan uitkijken naar een nieuw seizoen, naar nieuwe groenten die dan op hun best zijn. Wij inspireren jullie alvast met deze 10 vegetarische herfstgerechten.  


Fregola sarda met geroosterde pompoen, hazelnoot en feta


Fregola sarda met geroosterde pompoen, hazelnoot en feta
Een heerlijk vegetarisch gerecht voor op de iets koudere dagen: fregola sarda, pastabolletjes uit Sardinië met daarbij zalig zoete geroosterde pompoen, krokante hazelnoten en feta. De perfecte balans tussen zoet, zuur, zout en hartig. Een vegetarische topper! Benieuwd? Bestel dan deze week dit recept bij de 15gram foodbox!



Herfstige bladerdeegtaart met geitenkaas


Herfstige bladerdeegtaart met geitenkaas
Heerlijke herfstige geroosterde groenten op een krokante bladerdeegbodem! We maken er een kruidenolie met tijm en honing bij, zodat de groenten ook lichtjes karamelliseren. De geitenkaas zorgt voor een lekker frisse toets. Vegetarisch genieten in de herfst! Bekijk recept



Herfstsalade met boekweit, geroosterde wortel en geitenkaas


Herfstsalade met boekweit, geroosterde wortel en geitenkaas
Op zoek naar een gezonde opkikker? Wat denk je van een heerlijke vegetarische salade met voedzame boekweit, geroosterde wortel, geitenkaas, waterkers en een frisse citroen-dille dressing. Een feest van smaken en texturen, hoera! Bekijk recept



Herfststoemp met champignonsaus en zacht gekookt eitje


Herfststoemp met champignonsaus en zacht gekookt eitje
Een heerlijke herfstige stoemp met pastinaak, wortel en gekaramelliseerde rode ui. Daarbij komt een zacht gekookt eitje en een smakelijke champignonsaus. De herfst op je bord, in een originele vegetarische versie! Bekijk recept



Risotto van spelt met girolles


Risotto van spelt met girolles
Risotto hoef je niet per se van rijst te maken, het werkt ook met andere graansoorten! Een heerlijk vegetarisch gerecht, afgewerkt met girolles, smakelijk! Bekijk recept



Pappardelle met courgette, kastanjechampignons en geitenkaas


Pappardelle met courgette, kastanjechampignons en geitenkaas
De herfst op je bord, met deze heerlijke pappardelle pastalinten met kastanjechampignons en blokjes courgette en geitenkaas die zachtjes over het geheel smelt. Bekijk recept



Venkeltatin


Venkeltatin
Tarte tatin hoef je niet altijd met appels te maken, probeer eens een hartige versie met venkel en blauwe kaas, een erg verrassende lunch! Bekijk recept



Flammkuchen met peer en roquefort


Flammkuchen met peer en roquefort
Flammkuchen, of Tarte Flambée, is een traditionele 'witte pizza' uit de Elzas. Deze variatie met peer en roquefort is heerlijk en eenvoudig! Een perfect vegetarisch gerecht voor deze herfstige dagen! Bekijk recept



Zoete aardappel met linzen en feta


Zoete aardappel met linzen en feta
Geroosterde wortelen, rode ui en zoete aardappel met daarbij voedzame linzen, frisse kruidige rucola en verkruimelde feta. Een vegetarisch feest op het bord! Bekijk recept



Witloof met pijnboompitten, aubergineburgers en geroosterde aardappelen


Witloof met pijnboompitten, aubergineburgers en geroosterde aardappelen
Op zoek naar een origineel vegetarisch gerecht? Je hebt het gevonden! Groenten zijn de ster in dit heerlijk bordje boordevol smaak! De aubergineburgers zullen je versteld doen staan.  Bekijk recept