Tatin van honing-geroosterde groenten met geitenkaas

40 MIN
2 personen
Tatin van honing-geroosterde groenten met geitenkaas

Tarte tatin ken je ongetwijfeld, maar heb je al eens een hartige versie geprobeerd met verschillende geroosterde groenten? Hemels, echt waar! De taart wordt afgewerkt met rucola en een frisse honing-citroendressing, walnoten en geitenkaas. Een vegetarische topper!

Ingrediënten

  • 2 wortelen
  • 1 pastinaak
  • ½ courgette
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kl ras el hanout
  • 2 sticks honing
  • ½ citroen
  • 100 g geitenkaas
  • 30 g walnoten
  • 1 vel bladerdeeg
  • 50 g rucola
  • 2.5 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de wortelen en pastinaak en snij ze in balkjes. Snij de courgette in plakjes. Pers de knoflook. Meng de ras el hanout, de knoflook, peper, zout, olijfolie en de helft van de honing in een kom. Hussel de groenten door de marinade. Bedek een bakplaat met bakpapier, schik hierop de groenten en zet 12 minuten in de voorverwarmde oven. Schep regelmatig om.
  2. Was en rasp de schil van de aangegeven hoeveelheid citroen en pers het sap uit. Meng de zeste en het sap van de citroen met de extra vierge olijfolie en de rest van de honing. Kruid met peper en zout. Dit is de dressing. Verkruimel de geitenkaas. Hak de walnoten grof.
  3. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg. Schep de geroosterde groenten over in een ronde ingevette taartvorm (3p en 4p: 2 ronde taartvormen) en leg er het vel bladerdeeg over. Stop de randen onderaan in. Zet nog 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Controleer of het bladerdeeg gaar is. Draai de ronde bakvorm om op een grote snijplank. Meng de rucola met de dressing. Schik de rucola, walnoten en geitenkaas boven op de tatin, snij in spieën en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1049.62 kcal
Koolhydraten 78.15 g
waarvan suikers 24.19 g
Vet 71.68 g
waarvan verzadigd 21.84 g
Proteïnen 19.46 g
Vezels 11.72 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin