Linguine met tomaten-groentensaus en gebakken ricotta

25 MIN
2 personen
Linguine met tomaten-groentensaus en gebakken ricotta

Heb je ooit al eens gebakken ricotta geproefd? We beloven het je: een revelatie! Proef het nu in deze originele en lekkere pasta. Een heerlijke tomatensaus boordevol verse groentjes, linguine en daarbij dan de zoutige maar ook zachte smaak van de gebakken ricotta. Feest op het bord!

Ingrediënten

  • 100 g ricotta
  • 2 kl gedroogde oregano
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 wortelen
  • 1 gele paprika
  • 1 courgette
  • 200 g linguine
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 10 g basilicum
  • 2 el olijfolie
  • ½ kl cayennepeper
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de ricotta in een ovenvast schaaltje en strooi er de helft van de oregano, de cayennepeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt), peper en zout over. Besprenkel met de helft van de olijfolie en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Schil de wortelen en snij ze in blokjes. Snij de gele paprika en courgette in blokjes.
  3. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de linguine beetgaar in 8 minuten. Giet af, maar hou wat van het kookvocht van de pasta bij.
  4. Verhit de rest van de olijfolie in een grote antikleefpan en stoof de fijngesneden ui, wortelen en de knoflook gedurende 3 minuten. Voeg dan de gele paprika en courgetteblokjes toe. Laat 5 minuten stoven. Bestrooi met de rest van de oregano. Voeg kookvocht van de pasta toe voor een mooie, vloeiende saus.
  5. Voeg dan de tomatenblokjes toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten pruttelen. Kruid met peper en zout.
  6. Snij ondertussen de basilicum fijn.
  7. Serveer de linguine met de tomaten-groentensaus en verdeel er de gebakken ricotta over. Werk af met de fijngesneden basilicum.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 772.84 kcal
Koolhydraten 101.29 g
waarvan suikers 29.67 g
Vet 25.56 g
waarvan verzadigd 7.14 g
Proteïnen 26.14 g
Vezels 16.61 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin