Heerlijke zachte kussentjes die het midden houden tussen pasta en aardappelpuree... dat moet gnocchi zijn! Nee, je zegt niet 'gnotsjie' of 'jokkie' tegen deze heerlijkheid uit Noord-Italië, maar 'njokki'. Je kan ze zelf maken, dat is een leuk projectje voor in het weekend, maar je kan ze ook kant-en-klaar in de versafdeling of gedroogd in de pasta-rayon vinden. En eerlijk? Die smaken helemaal prima! Ideaal dus voor een snelle, smaakvolle en lekkere Italiaanse maaltijd!

Gnocchi zijn heel gemakkelijk om klaar te maken: je brengt een grote pot gezouten water aan de kook en voegt de gnocchi toe als het water kookt. Schep af en toe voorzichtig om. Als de gnocchi komen bovendrijven, dan zijn ze gaar. Schep ze met een schuimspaan uit het water, da's het gemakkelijkste! Je kan ze meteen zo eten met saus (of salieboter!) erbij, toevoegen aan een ovenschotel of pro-tip: bak ze krokant in wat olijfolie in een antikleefpan. Delicioso!

Gnocchi met tomaat en mozzarella in de oven

Gnocchi met tomaat en mozzarella in de oven
Een heerlijk bordje comfort food voor op koude dagen, deze ovenschotel met tomaat en goudgeel gebakken mozzarella in de oven. Zin in? Deze topper bestel je deze week bij de 15gram Foodbox. 

Romige kippensoep met gnocchi

Romige kippensoep met gnocchi
Een echt lekker vullende maaltijdsoep, deze kippensoep met lekker veel groentjes, een wolkje room en de deegkussentjes. Heel eenvoudig en in 1 kookpot te maken. Puur comfort food om uit een kommetje naar binnen te lepelen, genieten! Bekijk recept

Gnocchi met pompoen en ricotta

Gnocchi met pompoen en ricotta
In een half uurtje zet je een heerlijk dampend bord zalige zachte deegkussentjes met gekarameliseerde pompoen en een sausje op basis van ricotta op tafel. Bekijk recept

Gnocchi met salie en limoenboter

Gnocchi met salie en limoenboter
Deze Italiaanse dumplings zijn een perfecte combinatie met geurige salie. De limoenboter zorgt voor een frisse touch. Een vegetarische topper! Bekijk recept

Gnocchi gratin bolognaise

Gnocchi gratin bolognaise
Spaghetti bolognaise maakt iedereen wel eens (wekelijks?) klaar. Maar af en toe mag het eens iets anders zijn, toch? We bedachten een originele variatie met  de Italiaanse aardappelkussentjes. Laat samen met de bolognaisesaus en geraspte kaas gratineren, heerlijk! Bekijk recept

Gebakken gnocchi met rucolapesto

Gebakken gnocchi met rucolapesto
Een heel eenvoudig gerecht met toch een maximum smaak- en textuureffect! We maken heerlijke gebakken dumplings met een snelle rucolapesto, kerstomaatjes en parmezaanschilfers. Klaar in 15 minuten, aanvallen maar! Bekijk recept

Kip saltimbocca met gnocchi pomodoro

Kip saltimbocca met gnocchi pomodoro
Saltimbocca wil letterlijk zeggen 'spring in de mond'. Als je deze Italiaanse klassieker proeft, weet je waarom! Watertanden! Bekijk recept

Braadworst met gebakken spruitjes en gnocchi

Braadworst met gebakken spruitjes en gnocchi
Een eenvoudig, snel winters gerechtje, met een leuke verrassing: de combinatie van de gebakken spruitjes en krokant gebakken gnocchi is werkelijk heerlijk! Daarbij komen sappige braadworsten met een heerlijk vleessausje. Winterkost van bij ons! Bekijk recept