Farfalle met snelle kerstomatensaus en mozzarella

15 MIN
2 personen
Farfalle met snelle kerstomatensaus en mozzarella

Het Zuiden op je bord, in minder dan 15 minuten! Dat is deze zalige farfalle met een snelle maar o zo smaakvolle kerstomatensaus. Afgewerkt met romige mozzarella, basilicum en crunchy pijnboompitjes. Je waant je zo op een terrasje aan de zee in Italië. Heerlijk genieten!

Ingrediënten

  • 200 g farfalle
  • 20 g pijnboompitten
  • 1 rode ui
  • 300 g kerstomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 g basilicum
  • 50 g zongedroogde tomaten
  • 2 bollen mozzarella
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 el suiker
  • 1 el balsamico
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, knoflookpers, maatbeker, kookpot, vergiet en een antikleefpan klaar.
  2. Giet het hete water in de kookpot en breng terug aan de kook. Voeg de farfalle en een snuf zout toe. Kook beetgaar in 12-14 minuten. Giet de pasta af maar bewaar wat van het kookvocht.
  3. Rooster de pijnboompitten kort in een antikleefpan zonder vetstof tot ze beginnen te kleuren.
  4. Snij de rode ui in halve ringen. Halveer de kerstomaten. Pers de knoflook.
  5. Verhit de olijfolie in de antikleefpan en voeg de rode ui toe. Stoof 2 minuten en voeg dan de knoflook en kerstomaten toe. Laat 5 minuten pruttelen op laag vuur.
  6. Pluk ondertussen de blaadjes van het basilicum en hak fijn. Snij de zongedroogde tomaten in stukjes. Scheur de mozzarella in stukjes.
  7. Voeg per persoon 50 milliliter kookvocht van de pasta toe aan de tomaten. Voeg de suiker, balsamico en zongedroogde tomaten toe. Kruid met peper en zout. Laat 2 minuten pruttelen op middelhoog vuur.
  8. Meng de farfalle met de tomatensaus. Serveer met de stukjes mozzarella, pijnboompitten en basilicum erbovenop. Werk af met de extra vierge olijfolie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 987.13 kcal
Koolhydraten 90.5 g
waarvan suikers 22.12 g
Vet 48.43 g
waarvan verzadigd 18.95 g
Proteïnen 41.8 g
Vezels 8.87 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin