Gemalen scampi en inktvis op citroengrasstengel

30 MIN
8 stuks
Gemalen scampi en inktvis op citroengrasstengel

Een erg originele Vietnamese saté, waarbij scampi en inktvis fijngemalen worden als gehakt, en op een citroengrasstengel gevormd tot een saté.

Ingrediënten

  • 250 g scampi's
  • 100 g inktvis
  • 4 stengels citroengras, gehalveerd
  • 1 el vissaus
  • 2 el olie, plantaardig
  • 4 takjes dille, fijngehakt
  • peper en zout
  • Vinaigrette van vissaus

  • 2 teentjes knoflook, geplet en fijngehakt
  • 1 kl Spaanse peper, fijngehakt
  • 4 el limoensap
  • 4 el vissaus
  • 2 el rietsuiker
  • Kruidensalade

  • 70 g sla
  • 1 lente-uitje, fijngesnipperd
  • 1 handvol aziatische basilicum
  • 1 handvol basilicum, Japan
  • 1 bosje koriander, fijngehakt
  • 1 bosje munt, fijngehakt

BEREIDING

  1. Pel de scampi's en verwijder het darmkanaal.
  2. Mix de scampi's en inktvis samen met 1 eetlepel olie, vissaus, dille, een snufje zeezout en peper in de keukenrobot tot een fijne textuur.
  3. Maak met vochtige handen 8 bolletjes uit het gemalen mengsel en knijp deze rond de bovenkant van een gehalveerde stengel citroengras.
  4. Bak de sticks gaar in de resterende olie.
  5. Serveer met de vinaigrette van vissaus en de kruidensalade in aparte kommetjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 117.91 kcal
Koolhydraten 10.57 g
waarvan suikers 8.44 g
Vet 4.54 g
waarvan verzadigd 0.71 g
Proteïnen 8.61 g
Vezels 0.6 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin