Krokantje van scampi

10 MIN
12 stuks
Krokantje van scampi

Een ideaal hapje, deze scampi’s in een krokant jasje, met daarbij zelfgemaakte zoetzure saus en een frisse kruidensalade.

Ingrediënten

  • 12 scampi's
  • 6 el panko
  • 1 ei, losgeklopt
  • 1 kl sesamzaad, zwart
  • 2 el sesamzaad, wit
  • 2 kl vissaus
  • zwarte peper, gemalen
  • Zoetzure saus

  • 1 tomaat, fijngehakt, rijp
  • 1 el tomatenpuree, geconcentreerd
  • 1 limoen, geperst
  • 100 g rietsuiker
  • 1 snufje zout
  • Kruidensalade

  • 70 g sla
  • 1 lente-uitje, fijngesnipperd
  • 1 handvol aziatische basilicum
  • 1 handvol basilicum, japanse
  • 1 bosje koriander, fijngehakt
  • 1 bosje munt, fijngehakt

BEREIDING

  1. Verwarm de friteuse voor op 180° C.
  2. Pel de scampi's tot net voor de staart en verwijder het darmkanaal. Druk ze lichtjes plat.
  3. Leg de scampi's in een kom en besprenkel met vissaus en een snuifje zwarte peper.
  4. Meng in een andere kom de panko met de sesamzaadjes.
  5. Dompel de scampi's onder in het losgeklopte ei en haal ze door de panko. Zorg dat de volledige scampi bedekt is.
  6. Bak 2 tot 3 minuten in de friteuse.
  7. Laat voor de zoetzure saus de rietsuiker samen met 200 milliliter water koken tot een siroop. Doe er de tomaat bij en kruid af met zeezout. Laat zachtjes afgedekt stoven. Breng verder op smaak met de geconcentreerde tomatenpuree en het sap van limoen.
  8. Serveer met zoetzure saus en kruidensalade in aparte kommetjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 115.49 kcal
Koolhydraten 16.43 g
waarvan suikers 10.68 g
Vet 2.65 g
waarvan verzadigd 0.44 g
Proteïnen 6.02 g
Vezels 0.92 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin