Wonton van scampi met sojadipsaus

15 MIN
2 personen
Wonton van scampi met sojadipsaus

Deze wontons gevuld met scampi worden geserveerd met knapperige sojascheuten en een lekker soja dipsausje. Een heerlijk lichte lunch of hapje!

Ingrediënten

  • 12 scampi's
  • 12 wontonvellen
  • 1 wortel, fijngehakt, kleine
  • 4 Parijse champignons, fijngehakt
  • 40 g sojascheuten
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 4 lente-uitjes, fijngesnipperd, wit en groen gescheiden
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 ei, losgeklopt
  • 1 el vissaus
  • zwarte peper, gemalen
  • Sojadipsaus

  • 1 lente-uitje, fijngesnipperd, groen
  • 1 kl gember, geraspt
  • 2 el limoensap
  • 2 el lichte sojasaus
  • 1 el rietsuiker

BEREIDING

  1. Pel de scampi's en verwijder het darmkanaal. Maal ze samen met de sjalot en het wit van lente-ui fijn in een vijzel of keukenrobot.
  2. Doe de fijngemalen scampi's in een kom en breng op smaak met vissaus, knoflook en peper. Voeg de Parijse champignons, het groen van de lente-ui en de wortel toe en roer om.
  3. Bestrijk de randen van de wontonvellen met het losgeklopte ei en verdeel er telkens 1 koffielepel vulling over. Vouw dicht in de gewenste vorm.
  4. Leg wat sojascheuten in het stoommandje zodat de wontons niet aan de bodem kleven. Stoom ze 5 minuten.
  5. Serveer met de sojadipsaus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 344.07 kcal
Koolhydraten 40.96 g
waarvan suikers 21.3 g
Vet 5.07 g
waarvan verzadigd 0.72 g
Proteïnen 31.35 g
Vezels 4.58 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin