gegrilde amandelschelpen

10 MIN
2 personen
gegrilde amandelschelpen

Amandelschelpen zijn grote schelpen die gegrild worden en heerlijk smaken met deze vinaigrette van vissaus en olie van lente-ui. Een ideaal hapje!

Ingrediënten

  • 20 amandelschelpen
  • 1 Spaanse peper, fijngesnipperd
  • 3 g ongezouten pinda's, geroosterd en fijngehakt
  • 2 el vissaus
  • Vinaigrette van vissaus

  • 2 teentjes knoflook, geplet en fijngehakt
  • 1 kl Spaanse peper, fijngehakt
  • 4 el limoensap
  • 4 el vissaus
  • 2 el rietsuiker
  • Lente-ui olie

  • 1 lente-uitje, fijngesnipperd
  • 50 ml olie, plantaardig

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200° C.
  2. Spoel de amandelschelpen goed onder water. Maak ze een beetje open en vul met vissaus en fijngesnipperde Spaanse peper.
  3. Grill de schelpen 3 minuten in de oven.
  4. Verhit de olie voor de lente-ui olie in een pan samen met de lente-ui. Roer om en haal meteen van het vuur zodat de lente-ui niet aanbakt.
  5. Maak ze volledig open en lepel er wat vinaigrette van vissaus en lente-ui olie over. Werk af met geroosterde pindanoten.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 498.68 kcal
Koolhydraten 30.39 g
waarvan suikers 24.3 g
Vet 28.41 g
waarvan verzadigd 4.3 g
Proteïnen 29.05 g
Vezels 0.58 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin