Gehaktballen met bloemkoolpuree

30 MIN
2 personen
Gehaktballen met bloemkoolpuree

Met de groeten van grootmoeder: een heerlijk bordje echte Vlaamse kost. Met een lekkere sappige gehaktbal, een romige bloemkoolpuree en uiensaus voor erbij. Gemakkelijk om te maken, klaar in een half uurtje en smullen maar!

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • ½ bloemkool
  • 2 uien
  • 300 g gemengd gehakt
  • 4 el paneermeel
  • ½ runderbouillonblokje
  • 10 g krulpeterselie
  • 3 el boter
  • 1 el bloem
  • 3 el melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Snij de bloemkool in roosjes. Kook de aardappelen en bloemkool samen gaar in 20 minuten in gezouten water.
  3. Snij 1/4de van de uien fijn. Snij de rest in halve ringen. Doe het gehakt in een kom, samen met de fijngesneden ui, de helft van het paneermeel en een snuf peper en zout. Meng goed en vorm er per persoon een gehaktbal van. Doe de rest van het paneermeel in een bord en rol er de gehaktballen door.
  4. Verhit 1/3de van de boter in een pan en voeg de gehaktballen toe. Bak ze rondom aan, gedurende 5 minuten. Schep over in een ovenschaal en zet nog 15 minuten in de oven.
  5. Verhit 1/3de van de boter in de pan waarin je de gehaktballen hebt gebakken en voeg de halve uienringen toe. Laat 10 minuten stoven tot de uien gekarameliseerd zijn. Bestrooi met de bloem, roer om en voeg per persoon 50 milliliter warm water toe. Verkruimel de runderbouillon erbij. Roer goed om en laat indikken tot een saus. Kruid met peper en eventueel nog wat zout.
  6. Snij de peterselie fijn. Giet de aardappelen en bloemkool af en stamp ze fijn. Voeg de resterende boter, de melk, peper, zout, de fijngesneden peterselie en nootmuskaat toe. Meng goed.
  7. Serveer de bloemkoolpuree met de gehaktballen en de uiensaus.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot woensdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 928.74 kcal
Koolhydraten 91.39 g
waarvan suikers 18.08 g
Vet 41.85 g
waarvan verzadigd 22.59 g
Proteïnen 40.49 g
Vezels 16.08 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin