Worst met bloemkool in witte saus en aardappelpuree met kruiden

30 MIN
2 personen
Worst met bloemkool in witte saus en aardappelpuree met kruiden

Een echte Belgische klassieker, worst met bloemkool in witte saus. Om het gerecht wat extra te geven, hebben we frisse kruiden toegevoegd aan de aardappelpuree.

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 300 g bloemkool
  • 10 g krulpeterselie
  • 10 g bieslook
  • 2 braadworsten
  • 3 el boter
  • 2 el bloem
  • 300 ml melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  2. Breng nog een pot met gezouten water aan de kook en kook de bloemkoolroosjes beetgaar in 6-7 minuten.
  3. Smelt 1/3de van de boter in een pan en voeg er al roerend de bloem aan toe tot ze opdroogt. Schenk er geleidelijk per persoon 135 milliliter melk bij. Laat al roerend binden tot een saus. Voor een nog vloeiendere saus, kan je eventueel enkele schepjes van het kookvocht van de bloemkool toevoegen. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Schep de gekookte bloemkoolroosjes door de saus.
  4. Snij de peterselie en bieslook fijn. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg 1/3de van de boter, de rest van de melk, de fijngehakte kruiden, peper, nootmuskaat en zout toe. Meng goed.
  5. Laat de rest van de boter smelten in een pan en bak de worsten goudbruin in 6-8 minuten. Serveer de worsten met de bloemkool in witte saus en de aardappelpuree met kruiden.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 956.05 kcal
Koolhydraten 66.88 g
waarvan suikers 11.2 g
Vet 55.83 g
waarvan verzadigd 26.23 g
Proteïnen 43.09 g
Vezels 10.36 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin