Worst met bloemkool in witte saus en aardappelpuree met kruiden

30 MIN
2 personen
Worst met bloemkool in witte saus en aardappelpuree met kruiden

Een echte Belgische klassieker, worst met bloemkool in witte saus. Om het gerecht wat extra te geven, hebben we frisse kruiden toegevoegd aan de aardappelpuree.

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 1 bloemkool
  • 2 braadworsten
  • 10 g krulpeterselie
  • 10 g bieslook
  • 3 el boter
  • 2 el bloem
  • 300 ml melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  2. Snij de bloemkool in roosjes. Breng nog een pot met gezouten water aan de kook en kook de bloemkoolroosjes beetgaar in 10 minuten. Giet de roosjes af, maar hou een kopje van het kookvocht bij. Laat de bloemkool uitlekken.
  3. Smelt 1/3 van de boter in een steelpan en voeg er al roerend de bloem aan toe tot ze opdroogt. Schenk er geleidelijk per persoon 135 milliliter melk bij. Laat al roerend binden tot een saus. Voor een nog vloeiendere saus, kan je eventueel enkele schepjes van het kookvocht van de bloemkool toevoegen. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Schep de gekookte bloemkoolroosjes door de saus.
  4. Laat 1/3 van de boter smelten in een pan en bak de worsten goudbruin, ongeveer 4-5 minuten per kant.
  5. Hak ondertussen de krulpeterselie en bieslook fijn. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de rest van de boter, de rest van de melk, de fijngehakte kruiden, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed.
  6. Serveer de worsten met de bloemkool in witte saus en de aardappelpuree met kruiden.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 996.85 kcal
Koolhydraten 71.98 g
waarvan suikers 15.45 g
Vet 55.83 g
waarvan verzadigd 26.23 g
Proteïnen 46.49 g
Vezels 14.1 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin