Bloemkoolpuree met worst en kaassaus

30 MIN
2 personen
Bloemkoolpuree met worst en kaassaus

We geven de klassieker 'bloemkool met worst en witte saus' een kleine twist, en maken een heerlijke bloemkool-aardappelpuree en een zalige kaassaus voor erbij. Dat zal smaken bij dat worstje. Comfort food voor het hele gezin!

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • ½ bloemkool
  • 2 braadworsten
  • 40 g gratinkaas
  • 10 g krulpeterselie
  • 1 el olijfolie
  • 2 el boter
  • 1 el bloem
  • 250 ml melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Snij de bloemkool in roosjes. Kook de aardappelen en bloemkool samen gaar in 20 minuten in gezouten water.
  2. Verhit de olijfolie in een pan en bak de braadworsten op matig vuur, ongeveer 4-5 minuten per kant.
  3. Maak de kaassaus: laat de helft van de boter smelten in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer heel goed, totdat de boter en bloem goed aan elkaar kleven. Voeg dan 1/3 van de melk toe en roer heel goed, tot je een homogene massa hebt die begint in te dikken. Voeg opnieuw 1/3 van de melk toe en meng tot de saus opnieuw begint in te dikken. Voeg het laatste deel van de melk toe en meng opnieuw tot een dikke saus. Kruid met peper, zout en een snuf nootmuskaat. Roer er de kaas door, tot die gesmolten is.
  4. Hak de krulpeterselie fijn. Giet de aardappelen en bloemkool af en stamp fijn. Voeg de rest van de boter, peper, zout, de fijngehakte peterselie en nootmuskaat toe. Meng goed en serveer met de braadworsten en de kaassaus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 993.57 kcal
Koolhydraten 61.72 g
waarvan suikers 10.16 g
Vet 60.59 g
waarvan verzadigd 25.63 g
Proteïnen 46.51 g
Vezels 10.38 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin