Gehaktballen met puree en gestoofde venkel met appel

30 MIN
2 personen
Gehaktballen met puree en gestoofde venkel met appel

Vandaag zetten we 'bouletten' oftewel grote gehaktballen op het menu! Daarbij komt een smeuïge aardappelpuree, gestoofde venkel met appel en een frisse veldsla met dressing. Veel texturen, veel smaak. Je zal ervan genieten!

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • ½ ui
  • 300 g gemengd gehakt
  • 5 el paneermeel
  • 1 appel
  • 1 venkel
  • 1 el graanmosterd
  • 50 g veldsla
  • 3 el boter
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 3 el melk
  • 1 kl wittewijnazijn
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Kook de aardappelen gaar in 20 minuten in gezouten water.
  3. Snij de ui fijn. Doe het gehakt in een kom, samen met de fijngesneden ui, de helft van het paneermeel en een snuf peper en zout. Meng goed en vorm er per persoon een gehaktbal van. Doe de rest van het paneermeel in een bord en rol er de gehaktballen door.
  4. Verhit 1/3de van de boter in een pan en voeg de gehaktballen toe. Bak ze rondom aan, gedurende 5 minuten. Schep over in een ovenschaal en zet nog 15 minuten in de oven. Draai ze halverwege om.
  5. Schil en snij de appel in fijne blokjes. Snij de venkel in fijne plakjes.
  6. Verhit 1/3de van de boter in de pan waarin je de gehaktballen hebt gebakken en voeg de appel en venkel toe. Laat stoven op middelmatig vuur, zo'n 12-15 minuten. Kruid met peper en zout.
  7. Meng de extra vierge olijfolie met de graanmosterd, wittewijnazijn, per persoon 1 eetlepel water en peper en zout. Dit is de dressing.
  8. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de resterende boter, de melk, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed.
  9. Verdeel de veldsla over borden en bedruppel met de dressing. Schep er de gestoofde venkel en appel bij. Schep er de aardappelpuree bij, leg er een gehaktbal bij en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 974.09 kcal
Koolhydraten 91.22 g
waarvan suikers 16.72 g
Vet 49.09 g
waarvan verzadigd 23.53 g
Proteïnen 37.57 g
Vezels 13.35 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin