Volkoren pasta met kip en champignons

20 MIN
4 personen
Volkoren pasta met kip en champignons

Deze volkoren pasta met kip is een makkelijk en snel receptje voor doordeweeks. Een heerlijke combinatie met de salie en een toets van citroen.

Ingrediënten

  • 400 g kipfilet, gekookt en in stukjes
  • 200 g volkoren pasta
  • 200 g champignons, in stukjes
  • 1 teentje knoflook, geplet
  • ¼ citroen, geperst
  • 2 el parmezaan, geraspt
  • 200 ml room
  • 1 el olijfolie
  • 12 salieblaadjes
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de volkoren pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Stoof ondertussen de knoflook en salieblaadjes aan in de olijfolie op een middelhoog vuur. Doe er na een minuut de kip en room bij en laat 2 minuten koken.
  3. Voeg de champignons en het citroensap toe. Doe er de pasta bij en kruid met peper en zout naar smaak. Roer om.
  4. Verdeel de pasta over de borden en werk af met de parmezaan.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 534.81 kcal
Koolhydraten 36.84 g
waarvan suikers 3.41 g
Vet 26.38 g
waarvan verzadigd 12.25 g
Proteïnen 34.63 g
Vezels 7.19 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin