Fusilli met gehakt en mozzarella

25 MIN
4 personen
Fusilli met gehakt en mozzarella

Een eenvoudige en hartverwarmende ovenschotel, deze fusilli met gehakt en mozzarella. Tip: je kan ook gehakt van chipolataworstjes gebruiken, smaakbommetje!

Ingrediënten

  • 400 g fusilli
  • 600 g rundsgehakt
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 400 g tomatenblokjes
  • 1 el bloem
  • 100 g lichte roomkaas
  • 100 g mozzarella, in stukken
  • 500 ml magere melk
  • olijfolie
  • 2 el bladpeterselie, fijngehakt
  • peper
  • zout

BEREIDING

  1. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Giet af.
  2. Bak het gehakt in een pan met olijfolie. Als het uit elkaar valt, zet opzij.
  3. Stoof al roerend de ui aan in 1 eetlepel olijfolie. Doe er na 4 minuten de knoflook bij en laat 1 minuut meestoven. Doe er dan het gehakt terug bij. Kruid met peper en zout.
  4. Voeg de bloem er aan toe en meng goed. Doe er een minuut later de melk, tomaten en roomkaas bij. Roer goed onder elkaar en laat 2 minuten sudderen. Vermeng met de pasta.
  5. Schep het gerecht in een ovenschotel en bedek het met stukjes mozzarella. Zet 4 minuten onder de grill tot de mozzarella gesmolten en goudbruin is. Overstrooi met de peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 894.29 kcal
Koolhydraten 86.88 g
waarvan suikers 16.4 g
Vet 34.33 g
waarvan verzadigd 17.31 g
Proteïnen 56.25 g
Vezels 6.62 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin