Pastasalade Niçoise

20 MIN
2 personen
Pastasalade Niçoise

Voor de liefhebbers van de klassieke salade Niçoise brengen we een originele, lekkere vullende variatie met farfalle. En geen nood, alle originele ingrediënten zijn ook nog aanwezig: zacht gekookte eitjes, tonijn, boontjes, olijven, rode ui ringen en een heerlijke pittige dressing op basis van mosterd. Dat wordt smullen!

Ingrediënten

  • 150 g sperziebonen
  • 200 g farfalle
  • 2 bio-eieren
  • 1 rode ui
  • 125 g kerstomaten
  • 40 g zwarte olijven
  • 1 blik tonijn in eigen nat, 185 g Impérial
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 el wittewijnazijn
  • 1 kl mosterd
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de uiteinden van de sperziebonen. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de farfalle 3 minuten. Voeg dan de sperziebonen toe en laat nog 5 minuten koken. Giet de pasta en sperziebonen af en spoel grondig met koud water en laat uitlekken.
  2. Breng nog een potje water aan de kook en kook de eieren gedurende 7 minuten.
  3. Snij de rode ui in hele fijne ringen. Halveer de kerstomaatjes. Halveer de zwarte olijven. Laat de tonijn uitlekken en breek in hapklare brokjes.
  4. Meng de extra vierge olijfolie met de mosterd en de wittewijnazijn. Kruid met peper en zout. Pel de eieren en snij in vier. Meng de dressing door de farfalle en boontjes. Schep de kerstomaten, rode ui en zwarte olijven erdoor. Verdeel over de borden en werk af met de tonijn en de gekookte eitjes. Kruid met peper en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 763.76 kcal
Koolhydraten 77.03 g
waarvan suikers 9.55 g
Vet 27.43 g
waarvan verzadigd 5.13 g
Proteïnen 49.17 g
Vezels 8.9 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin